Koppel zwaargewond nadat dronken twintiger tegen hun auto knalt

De 26-jarige bestuurder blies positief. Foto: evb

Rotselaar / Boortmeerbeek -

Een dronken bestuurder heeft in de nacht van zaterdag op zondag voor een ravage gezorgd op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek. Een 60-jarige man en zijn echtgenote raakten zwaargewond en moesten uit hun wagen bevrijd worden.

Op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek gebeurde er zondag omstreeks 1.45 uur een spectaculair ongeval. Een 26-jarige bestuurder uit Boortmeerbeek knalde er met zijn wagen op een voorligger. Die wagen werd vervolgens tot tegen een verlichtingspaal gekatapulteerd. De twee inzittenden, een 60-jarige man en zijn 57-jarige echtgenote uit Rotselaar, zaten gekneld in de wagen.

Toestand stabiel

De brandweer van Leuven snelde ter plaatse om de twee slachtoffers uit hun wagen te bevrijden. Het koppel werd met zware verwondingen overgebracht naar UZ Gasthuisberg in Leuven. “De toestand van de man was kritiek”, zegt Sarah Callewaert van het Leuvense parket. “Volgens de laatste berichten is de toestand van de man stabiel. Hij zal nog in het ziekenhuis moeten blijven. De vrouw mag binnenkort het ziekenhuis verlaten.”

Zelf geblust

De 26-jarige man uit Boortmeerbeek die op de wagen inreed raakte lichtgewond. Hij zou zijn brandende wagen zelf geblust hebben, al wordt dat niet officieel bevestigd. “Wat wel vaststaat, is dat de bestuurder positief blies. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor vijftien dagen”, aldus Callewaert.

Na het ongeval werd de Leuvensesteenweg enkele uren afgesloten voor alle verkeer. Omdat de toestand van de zestiger als kritiek werd omschreven stuurde het parket een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Sneller dan voorligger

“Hij moet de nodige berekeningen nog maken. Maar uit de eerste vaststellingen blijkt dat de wagen van de twintiger veel sneller reed dan de voorligger. De deskundige spreekt dan ook van een zware impact op de eerste wagen. De exacte snelheden van de twee voertuigen moeten wel nog worden berekend”, besluit de woordvoerder van het parket.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees