Het recept van Hapje Tapje is gekend, maar toch slaagden de organisatoren er opnieuw in om weer wat te vernieuwen. Opvallend dit jaar was het enorme aantal eetstanden. Waar de eerste deelname van de Tiensestraat vorig jaar nog wat twijfelachtig was, stond de straat nu helemaal vol met originele standjes met veel nieuwe culinaire ontdekkingen. Het liep er al snel zo vol, dat de organisatie besliste om ook daar eenrichtingsverkeer in te voeren om alles veilig te houden.

Verwennerijen

Op de ‘Grand Place Gourmande’ hadden tien restauranthouders elk 600 porties culinaire verwennerij bij die de deur uitvlogen. In de Muntstraat en op het Hogeschoolplein kon je eerder terecht voor de klassiekers, zoals de varkens aan 't spit van Kokoon, de dessertjes van De Werf of de cocktails aan de Libertad en het Musicafé. Baracca won voor het tweede jaar op rij de hoofdprijs voor het beste totaalconcept van alle eetstanden met onder andere een overheerlijk ijsje van verse aardbeien, citroen en basilicum.

FOTO. Geen verrassingen, wel enorme volkstoeloop op culinair festival
Baracca won voor het tweede jaar op rij de hoofdprijs voor het beste totaalconcept van alle eetstanden met onder andere een overheerlijk ijsje van verse aardbeien, citroen en basilicum. Foto: hsb

Dezelfde finalisten

Ondertussen lokte ook de Oude Markt heel wat volk voor het bierproeven én de 34ste editie van de Barmannenrace. De deelnemers gingen er volledig voor, maar uiteindelijk stonden toch dezelfde gezichten als vorig jaar in de finale.

FOTO. Geen verrassingen, wel enorme volkstoeloop op culinair festival
‘Den Dike’ won na een spannende strijd de barmannenrace 2017. Foto: hsb

Kristof ‘Dike’ Van Camp van de Villa Artois won de finale, die dit jaar niet bestond uit spelletjes op het podium, maar uit het tappen van de perfecte Stella. Bij de vrouwen kon titelverdedigster Julie, die werkt bij Café Belge, haar titel verlengen.

De avond werd afgesloten met druk bijgewoonde optredens van Fourcast en Isabelle A & Friends. Die ‘friends’ bleken uiteindelijk Sam Goris en Lady Linn.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio