Vermoorde Maïlys en grootouders begraven in Koekelare

Vermoorde Maïlys en grootouders begraven in Koekelare

Maïlys en haar grootouders werden samen de kerk binnengebracht. Foto: dji

Gistel / Koekelare / Jabbeke -

In de Sint-Martinuskerk in Koekelare zijn maandagvoormiddag de vermoorde Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon en Marie-José Vanleene samen begraven. De achttienjarige Maïlys werd samen met haar grootouders om het leven gebracht door haar jaloerse ex-vriend Alexander Dean op 25 juli.

Alex D. kon het niet verkroppen dat Maïlys enkele weken geleden definitief met hem gebroken had. De jonge verkoopster uit Moere bij Gistel was “de liefde van zijn leven”. “My wife” noemt hij haar voortdurend in zijn afscheids­videoboodschap, waarin hij toegeeft dat het enige wat hij wilde, “haar terugkrijgen” was.

Hij pikte de breuk niet. Wekenlang bleef hij haar stalken en bedreigen. Toen Mailys op 25 juli alleen thuis was – haar moeder en broertje (11) waren naar Frankrijk vertrokken – zag hij zijn kans. Hij drong de woning binnen. Zij panikeerde en belde haar opa Gery en oma Marie-José, die in de buurt wonen en de reputatie van Alex D. maar al te goed kennen. Ze werden alle drie koelbloedig om het leven gebracht door D.

Vermoorde Maïlys en grootouders begraven in Koekelare
Foto: dji

Enkele dagen eerder stak hij ook fotograaf Jeroen Verstraete (39) in Sint-Amandsberg dood. Verstraete was bevriend met Maïlys en stierf door een messteek in het hart. Op net dezelfde manier werden later Mailys en haar grootouders vermoord.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees