Zuid-viaduct in Gent opnieuw afgesloten op autoloze zondag

Zuid-viaduct in Gent opnieuw afgesloten op autoloze zondag

In 2013 werd de B401 al eens opengesteld voor fietsers en wandelaars. Op 17 september is het opnieuw zo. Foto: archief / Fietsbult.wordpress.com

Gent - Het viaduct van de B401 aan de Zuid in Gent wordt voor de autoloze zondag op 17 september nog eens een dagje afgesloten voor auto's en opengesteld voor fietsers en voetgangers.

Dat wordt aangekondigd in het programma voor Gent Autovrij 2017, op de jaarlijkse autoloze zondag op 17 september. Een groot stuk van de binnenstad van Gent wordt van 10 tot 18 uur afgesloten voor auto's. Openbaar vervoer, taxi's, personen met een handicap, auto's die in de parkeergarages staan en toeristen die naar hun hotel moeten zullen wel nog door mogen.

Maar het opmerkelijkste is dat het viaduct van de B401 nog eens wordt opengesteld voor fietsers en wandelaars. Dat gebeurde nog al, de eerste keer in 2013. Honderden nieuwsgierigen kwamen toen een tochtje doen op het viaduct. Dit jaar wordt het viaduct op 17 september van 11 tot 17 uur afgesloten voor autoverkeer.

"Springstof vzw en Treehouse vzw slaan de handen in elkaar en maken van deze drukke verkeersader een creatieve broedplaats waar fietsers en wandelaars voor 1 dag heer en meester zijn", klinkt het op een website van de Stad Gent. Een overzicht van alle activiteiten op autoloze zondag in Gent vindt u hier.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio