Restaurant plant optredens tussen de maïskolven

Rechts de lange nomadentent voor lunch en diner, in de lounge links achteraan wachten optredens, een kampvuur en zuiderse sfeer. Foto: if

Nevele -

Gastronomie tussen de maïskolven, daarvoor tekent restaurant Volta al twee jaar in Zomergem. Nu komen er ook optredens bij, in een maïsveld in Merendree. “Elke avond, één maand lang, programmeren we een andere band in onze lounge.”

Restaurant Volta organiseert voor het vierde jaar op rij een Summer Pop-up Camp. Na twee jaar genieten in de Zomergemse maïs en één kamp rond de oude brouwerij in Merendree, kiest Volta dit jaar voor Merendree én de mais. Plaats van afspraak is het veld achter De Stekvogel waar zaakvoerder Peter Vyncke tegen het einde van het jaar zijn nieuwe zaak The Barn wil lanceren (zie kadertje).

Er zit nog duidelijk geen sleet op de pop-upformule. “Nooit hadden we op dit moment al zoveel reservaties: 2.500 in totaal”, zegt Vyncke, die niet verrast is. “Vorig jaar, op de site van de brouwerij, hoorden we het wel vaker: die maïs was toch ‘wijs’. Als ze opnieuw konden kiezen, gingen ze voor de maïs.”

Nomadentent

En de gasten krijgen hun zin. De grote nomadentent, waar gasten aan een lange tafel kunnen lunchen en dineren, blijft behouden. Maar Volta zou Volta niet zijn zonder vernieuwing en verrassing. En dus komt er een extra tent annex lounge: mét een aparte ingang, mét kampvuur en mét optredens.

“Wie niet kan reserveren omdat het restaurant op de dag van zijn voorkeur al vol zit, kan wel nog terecht in onze lounge, die volledig gratis is”, zegt Vyncke. “Zo kan iedereen de sfeer van ons kamp ervaren. Bovendien zijn er lekkere drankjes, tapas én optredens.”

Kampvuurliedjes

Elke avond na 22.30 uur komt een band optreden. Een ideetje van Arthur Vyncke, zoon van. “Op die manier proberen we zuiderse sfeer naar ons kamp te halen, al gaan we op vlak van muziek wel breed: van rock over Franse chanson tot strandkampvuurliedjes.” Met Rebel Groove, A Bundle of Djoy, Sensitive Sam en Bruno Deneckere en Nils De Caster liggen de eerste vier optredens al vast.

Volta’s Summer Pop-up Camp vindt plaats van woensdag 9 augustus tot en met zaterdag 9 september in de Veldestraat in Merendree.

INFO

Reserveren en info op www.voltagent.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio