voetbalproximus league

Genkenaar Jenthe Mertens (17) debuteert bij OHL

Door een karrenvracht aan gemiste kansen bleef OH Leuven op de openingsspeeldag steken op 2-2 tegen Lierse. Een tegenvallend resultaat, maar na afloop zat er toch eentje te blinken bij OHL. Jenthe Mertens (17) mocht de hele wedstrijd spelen en zo zijn debuut vieren in de hoofdmacht.

Mertens begon zijn nog prille carrière bij het Genkse Cobox. Vervolgens ging het via KRC Genk en MVV naar OH Leuven, waar hij in 2014 neerstreek als een centrale middenvelder.

In die rol begon hij ook aan de voorbereiding van het huidige seizoen, maar omdat nieuwkomer Derrick Tshimanga (ex-Genk) met een behoorlijke fysieke achterstand aankwam op Den Dreef, besloot coach Dennis van Wijk de jonge Limburger in de oefenwedstrijden op de linksachter te posteren.

Beetje nerveus

Mertens deed het daarin zo goed dat Van Wijk besloot hem te laten staan. In de openingswedstrijd tegen Lierse zou hij voor de leeuwen gegooid worden. Het werd een vuurdoop die hij met glans doorstond.

“Aanvankelijk was ik een beetje nerveus”, geeft Mertens toe, “maar bij mijn eerste balcontact zat ik meteen in de wedstrijd en viel alle stress van me af. Dit smaakt absoluut naar meer.”

Na 90 minuten mocht Mertens, die samen met gouwgenoten Kenneth Schuermans en Thomas Azevedo naar de trainingen carpoolt, op een geslaagd debuut terugblikken.

“Ik heb het gevoel dat ik een goede match speelde. Dat wordt me ook langs alle kanten bevestigd. Zo hoor ik dat ik reclame voor mezelf heb gemaakt (lacht). Hopelijk resulteert dat in de komende maanden in een profcontract, want dat heb ik nu nog niet.”

Jenthe Mertens is de zoon van Mathieu Mertens, ex-prof bij onder meer Germinal Ekeren, Geel en Patro Eisden en tevens gewezen coach van o.m. Bilzen-Waltwilder. “Papa kent het klappen van de zweep. Hij staat me al van jongs af aan bij met raad en daad. Ik vraag na mijn wedstrijden ook specifiek om zijn advies, want dat kan me alleen maar beter maken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio