VOETBAL BEKER VAN BELGIË - Doran De Coorde VK Liedekerke

“Racing Gent was een klasse sterker”

Liedekerke / Lembeek -

De Lembeekse linksbuiten Doran De Coorde (19) werd na rust in de strijd gegooid op de Liedekerkse Heuvelkouter, waar tweedeklasser Racing Club Gent een lesje in efficiëntie doceerde dat zich vertaalde in sprekende 1-7-cijfers.

“We wisten uiteraard op voorhand dat een zware dobber volgde, maar de cijfers vallen wel zwaar uit. Racing Gent was niet enkel een klasse sterker, maar werkte ook nog eens zeer accuraat af.”

De Coorde begon te shotten bij Avenir Lembeek, waarna Anderlecht, één jaar Aalst en drie jaar FCV Dender volgden als aanloop naar de A-kern van SK Halle.

“Ik trainde bij Halle mee in de A-kern, speelde vaak bij de beloften maar proefde ook enkel keren van de hoofdmacht. Ik studeer Multimedia en IT in Brussel. Op voetbalvlak probeer ik zo veel mogelijk kansen af te dwingen bij Liedekerke. De aanpassing verliep alvast vlot.”

“Met Daniel Devadder speelde ik nog samen bij FCV Dender, waar ik ook Pieter De Kegel wel eens tegen het lijf liep. Ook Sam Smismans kende ik al. Er rest ons nog een maand als aanloop naar de competitie, maar deze striemende nederlaag betekent wel een wake-up call dat we nog veel werk aan de winkel hebben.”

“Op training wordt veel gecommuniceerd, belangrijk voor een jonge speler. Voor mezelf is eerste provinciale nieuw. Ik weet dat het wennen wordt aan het meer fysieke spel met messcherpe tackles. Ik ben behoorlijk tweevoetig en zowel techniek als vista zijn sterke punten, maar ik heb geen brede torso en moet verder nog werken aan mijn kracht.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio