Kostuumontwerpster ‘Game of Thrones’ onthult: “De capes zijn eigenlijk goedkope IKEA-matten”

Kostuumontwerpster ‘Game of Thrones’ onthult: “De capes zijn eigenlijk goedkope IKEA-matten”

Foto: HBO, Ikea

Terwijl de hele wereld geniet van het zevende seizoen van de succesvolle HBO-reeks ‘Game of Thrones’, heeft kostuumontwerpster Michele Clapton een opmerkelijke onthulling gedaan tijdens een lezing in het Getty-museum in het Amerikaanse Los Angeles.

‘Game of Thrones’ is populairder dan ooit. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen werd zo druk bekeken dat de servers crashten en elke aflevering beschikt over een duizelingwekkend budget van maar liefst 10 miljoen dollar. Alleen al voor de kostuums heeft de reeks een team van 80 tot 100 mensen in dienst die ervoor zorgen dat elk personage de perfecte outfit én attributen heeft. Over die kostuums sprak ontwerpster Michele Clapton onlangs op een lezing in het welbekende Getty-museum.

“De capes van de personages zijn eigenlijk tapijten van IKEA”, bekent ze. “We gebruiken wat voorhanden is. We snijden ze in stukken, scheren erdoorheen en bevestigen er lederen riemen aan. En dan breken we ze verder af, wat bijna een religie is hier bij Game of Thrones.”

“Ik wil dat het publiek de kostuums bijna ruikt. Op deze foto (in de video onderin, red.) hebben we ze gewaxt en bevroren zodat ze in het landschap pasten.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees