Pas met pensioen gegaan, en van de Lotto kreeg hij er een miljoenencadeau bovenop

Pas met pensioen gegaan, en van de Lotto kreeg hij er een miljoenencadeau bovenop

Winkeluitbaters Geert De Temmerman en Rita Van Der Leyden controleerden het winnende lot. “Nooit won iemand zo’n bedrag in onze winkel.” Foto: fvv

Gent -

Drie maanden na zijn pensionering heeft een zestiger liefst 2,5 miljoen euro gewonnen in dagbladhandel Expo in Sint-Amandsberg. Net als ­elke week speelde hij een ‘Quick-Pick’ van 10 euro op de Lotto. “Sindsdien hebben we die persoon hier niet meer gezien.”

Rita Van Der Leyden en Geert De Temmerman baten bijna elf jaar hun winkel op de Antwerpsesteenweg uit. “Maar grote prijzen zijn hier nooit gewonnen”, zegt Van Der Leyden. “Tot begin vorige maand.”

“Op 6 juli stond een van onze vaste klanten in de winkel. Een dag eerder had hij, zoals elke week, voor 10 euro gespeeld op de Lotto. Hij vertelde ons dat hij alle cijfers juist had. Toen we zijn ticket controleerden, bleek dat hij naar Brussel moest. Dat wil zeggen dat je minstens 25.000 euro hebt gewonnen.”

‘Afscheidscadeau’

Dus is Rita Van Der Leyden zeker dat het om díé ‘zestiger’ gaat die 2,5 miljoen heeft gewonnen. De man was pas drie maanden eerder met pensioen gegaan.” Van een afscheidscadeau gesproken. “Sindsdien hebben we die persoon niet meer gezien.”

De uitbaters mogen van de Na­tio­nale Loterij niet zeggen van waar de winnaar afkomstig is. Vandaag, dinsdag, zet de Nationale Loterij het winkelpunt in de bloemetjes.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio