Duitse bestuurders kunnen oude dieselwagens van alle merken ruilen voor een korting van 5.000 euro op een nieuwe Volkswagen

Duitse bestuurders kunnen oude dieselwagens van alle merken ruilen voor een korting van 5.000 euro op een nieuwe Volkswagen

Foto: AFP

Duitse eigenaars van dieselwagens kunnen die bij Volkswagen ruilen voor een korting van 5.000 euro. Voorwaarde is dat de wagen tussen Euro 1 en Euro 4 norm valt, dat meldt Bild.

Het lijkt erop dat de Duitse autogigant na de vele schandalen hun imago wat wenst op te poetsen. Volgens Bild gaat Volkswagen een korting van 5.000 euro geven op alle nieuwe Volkswagens in ruil voor een oude dieselwagen, van welk het merk maakt niet uit.

Voorwaarde is dat de klant en nieuwe volkswagen koopt en dat de oude dieselwagen minstens de norm Euro 1 heeft en maximaal Euro 4. Voorts zou het bedrijf deze korting uit eigen zak betalen, deze is dus geen verdoken milieusubsidie.

Een woordvoerder van de Belgische invoerder, D’Ieteren, stelt niet op de hoogte te zijn van de actie. Voorts is het ook niet duidelijk of ook consumenten uit andere Europese landen naar Duitsland kunnen trekken om van de korting te genieten.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees