WIELERTRANSFERS. Kwiatkowski blijft bij Sky, eerste aanwinst voor Quick-Step Floors, Van Lerberghe naar Cofidis

WIELERTRANSFERS. Kwiatkowski blijft bij Sky, eerste aanwinst voor Quick-Step Floors, Van Lerberghe naar Cofidis

Foto: Photo News

Team Sky heeft dinsdag bekendgemaakt de overeenkomst met de Pool Michal Kwiatkowski te verlengen tot eind 2020. Kwiatkowski reed het voorbije anderhalf jaar al in dienst van het Britse WorldTour-team. Quick Step Floors stelde zijn eerste transfer voor en ook Bert Van Lerberghe heeft een nieuwe ploeg.

Kwiatkowski verlengt contract bij Team Sky

De 27-jarige Kwiatkowski kan voorlopig terugblikken op een zeer succesvol 2017. De Pool won de Strade Bianche, Milaan-Sanremo en de Clasica San Sebastian, werd tweede in de Amstel Gold Race (na Philippe Gilbert), derde in Luik-Bastenaken-Luik en leverde uitstekend werk in dienst van kopman Chris Froome in de Tour.

Eerder won Kwiatkowski ook al de E3 Harelbeke (2016), de Amstel Gold Race (2015), de Strade Bianche (2014) en werd hij wereldkampioen op de weg (2014) en in het ploegentijdrijden (2013). Voor zijn passage bij Sky was hij actief bij Caja Rural (2010), RadioShack (2011) en Quick-Step (2012-2015).

Cofidis bevestigt komst van Bert Van Lerberghe

WIELERTRANSFERS. Kwiatkowski blijft bij Sky, eerste aanwinst voor Quick-Step Floors, Van Lerberghe naar Cofidis
Foto: BELGA

Cofidis heeft de komst van onze landgenoot Bert Van Lerberghe aangekondigd. Van Lerberghe komt over van Sport Vlaanderen-Baloise en tekende voor twee seizoenen bij het Franse Pro Continentale team.

De 24-jarige Van Lerberghe reed de voorbije drie seizoenen in dienst van Sport Vlaanderen. “Ik wil hier de volgende stap in mijn carrière zetten”, liet Van Lerberghe weten op de website van Cofidis. “Dit team is een vaste waarde in het internationale peloton. De Vlaamse klassiekers worden mijn doel. Ik wil mijn limieten opzoeken in de kasseikoersen. Bovendien heb ik een goede sprint in de benen.”

Quick-Step Floors strikt Ecuadoriaans talent Narvaez

Quick-Step Floors heeft met de Ecuadoriaan Jhonatan Narvaez zijn eerste versterking voor komend seizoen beet. Het twintigjarige talent komt over van het continentale team Axeon Hagens Berman en zal in 2018 zijn profdebuut maken. Dat heeft de formatie van Patrick Lefevere dinsdag bekendgemaakt.

Narvaez wordt door Quick-Step omschreven als “één van de meest beloftevolle renners bij de U23”. In 2016 kroonde hij zich tot nationaal kampioen tijdrijden in die leeftijdscategorie. Eerder dit jaar pakte hij de eindzege in het Circuit des Ardennes (2.2) en won hij een etappe in de Ronde van de Gila (2.2). De Ronde van Utah (2.BC) beëindigde Narvaez zondag op de vijftiende plaats. De Ecuadoriaan maakte ook indruk op de piste. Zo scherpte hij als junior het wereldrecord individuele achtervolging aan tot 3:13.309.

“Niet iedereen kan profrenner worden bij Quick-Step Floors. Een contract bij hen tekenen, maakt me dan ook erg trots”, verklaart Narvaez. “Op de lange termijn heb ik twee grote doelstellingen: de leiderstrui dragen in een grote ronde en Luik-Bastenaken-Luik winnen.”

“We kennen Jhonatan nu al enkele jaren, sinds hij voor ons voormalig opleidingsteam Klein Constantia reed”, licht Patrick Lefevere toe. “Hij heeft er niet lang over gedaan om te bewijzen tot wat hij in staat is. Ik ben heel blij te zien dat hij zich verder heeft ontwikkeld en enkele mooie prestaties heeft neergezet.”

Emirates verlengt ineens zeven contracten

WorldTour-team UAE Emirates heeft dinsdag het contract van zeven van haar renners verlengd. Dat maakte het Arabische team bekend in een persbericht.

De Italianen Matteo Bono, Roberto Ferrari en Simone Petilli en de Kroaat Kristijan Durasek tekenden een contract voor twee extra seizoenen. De Italianen Simone Consonni, Valerio Conti en Marco Marcato hadden nog een contract tot eind 2018 en blijven nu tot eind 2019 aan boord.

UAE Emirates boekte dit seizoen al tien internationale overwinningen. Jan Polanc won de vierde etappe in de Giro, terwijl Sacha Modolo raak schoot in ritten in de Ronde van Kroatië (2) en Polen (1).

Corrigeer