Maud Kaptheijns ruilt Steylaerts-Verona voor Crelan-Charles

Maud Kaptheijns ruilt Steylaerts-Verona voor Crelan-Charles

Maud Kaptheijns Foto: Crelan-Charles

De Nederlandse veldrijdster Maud Kaptheijns zal de komende twee seizoenen de kleuren verdedigen van Crelan-Charles. Dat maakte het team rond wereldkampioen Wout van Aert bekend in een persbericht.

De 22-jarige Kaptheijns, voormalig Europees kampioene bij de beloften, komt over van Steylaerts-Verona. “Ik had in juni enkele aangename gesprekken met de teamleiding”, legde de Nederlandse uit. “Meteen voelde ik mij thuis en wist ik dat we er contractueel snel zouden uitkomen. Ik ben nog maar 22 en wil me in deze ploeg verder ontwikkelen. Ik werkte vorig jaar een constant seizoen af en zou dat graag herhalen.”

Ook ploegleider Niels Albert was enthousiast. “Het is zowel voor Maud als mezelf een nieuw avontuur”, stak Albert van wal. “Omdat ik vorig seizoen telkens bezig was met de voorbereiding van de profs, was het moeilijk om de vrouwensport van dichtbij te volgen. Maar als je even de uitslagen van Maud erbij neemt, laat die het beste verhopen. Het is nu een kwestie van een paar keer met haar te trainen voor de start van het seizoen, want die komt er razendsnel aan. Maud lijkt mij een heel nuchter persoon, die weet waar ze mee bezig is. Dat kan de samenwerking alleen maar ten goede komen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.