Wielerbelofte aan de beterhand: “Nog lange weg te gaan maar eerste stapjes richting herstel zijn gezet”

Wielerbelofte aan de beterhand: “Nog lange weg te gaan maar eerste stapjes richting herstel zijn gezet”

Seppe Pappijn werd eind mei aangereden tijdens een opwarmingsritje voor een wielerwedstrijd. Foto: IF

Avelgem -

Seppe Pappijn is aan de beterhand. De wielerbelofte werd op 25 mei tijdens een opwarmingsritje voor een wedstrijd in Wallonië aangereden door een terreinwagen die hij niet had zien aankomen. “Het zijn nog maar prille stapjes richting herstel”, zegt mama Kathleen Vanmarcke.

Seppe Pappijn (19) uit Avelgem was op 25 mei met enkele teamgenoten afgezakt naar het Waalse Ellezelles, bij Ronse. Hij ging er meerijden in een wielerwedstrijd voor beloften en elite zonder contract. Voor de wedstrijd ging hij nog opwarmen, maar hij werd toen gegrepen door een wagen die hij niet gezien had. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.

“Seppe had een hersenbloeding en een armbreuk”, vertelt zijn moeder, Kathleen Vanmarcke. “Hij lag in coma. Sinds een week is hij nu op neurologie. Hij is nu veel alerter en wakkerder dan op intensieve zorgen. Hij praat nog niet, maar volgt wel goed met zijn ogen, soms lukt het om zijn hand en duim op te steken. We hebben hem ook al een paar keer zien zwaaien en knikken. Dit alles is zeer wisselend. Hij herkent zijn familie en vrienden goed. Nu, dit zijn pas de eerste prille stapjes richting herstel, er is nog een hele weg te gaan.”

Veel complicaties

Seppe heeft in één hersenhelft nog een overdruk en hij heeft al heel wat complicaties gehad tot nu. “Maar nu is duidelijk dat hij de voorbije week richting herstel is ingeslagen. We zijn daar zeer blij mee, al moeten we blijven afwachten. Het zou niet slecht zijn voor hem om vanaf nu wat meer bezoek te krijgen van vrienden en bekenden. Hij reageert heel afwisselend, de eerste keer kan ook zeer confronterend zijn. Wie graag op bezoek wil gaan, vragen we om met ons af te spreken. Waarschijnlijk kan hij heel binnenkort naar UZ Gent voor zijn verdere revalidatie. We hopen dat dit al kan voor eind augustus, hij moet sowieso naar Gent om te herstellen. Er is nog een heel lange weg te gaan, maar de eerste prille stapjes zijn nu gezet”, besluit ze hoopvol.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees