Aalterse Jong VLD stapt uit lokale moederpartij

Aalterse Jong VLD stapt  uit lokale moederpartij

Charlotte Van Brabander en Simon de Froidmont stappen uit het bestuur van Open VLD Aalter. Foto: mye

Aalter -

De Aalterse Jong VLD heeft het bestuur van de lokale Open VLD verlaten uit onvrede met het voorzitterschap van Vic De Jaegher.

“Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen binnen Open VLD Aalter heeft het bestuur van Jong VLD Aalter beslist om zich te distantiëren van het verdere beleid van de moederpartij”, zeggen Simon de Froidmont, Charlotte Van Brabander en Sébastien De Clercq van Jong VLD Aalter.

“De reden heeft te maken met het voorzitterschap van Vic De Jaegher en de moeizame relatie na het opstappen van zes bestuursleden uit de partij. Van deze zes bestuursleden zijn er trouwens drie Jong VLD'ers die niet meer wensen deel uit te maken van het bestuur van Open VLD Aalter: Simon de Froidmont, Charlotte Van Brabander en Sébastien De Clercq. Hoewel we binnen het bestuur duidelijk vragende partij waren naar verandering, was dit buiten de voorzitter en enkele bestuursleden gerekend. Jong Open VLD Aalter blijft bestaan, we willen een klankbord blijven voor de Aalterse jeugd, maar er is geen link meer met de moederpartij. Het is wel niet de bedoeling dat we volgend jaar met een eigen lijst opkomen.”

“Met spijt moeten wij vaststellen dat enkele jongeren de ploeg verlaten. Een ploeg die tot voor enkele maanden bestond uit zowel mature Aalternaren als jongeren. De opstelling van de kieslijst voor 2018 werd voor hen een struikelblok. Er werd gedebatteerd en overeengekomen dat de jongeren een prominente rol zouden krijgen tussen de gevestigde waarden van het bestuur. Maar dit leek na enkele maanden blijkbaar onvoldoende voor sommigen en deze mensen eisten alle verkiesbare plaatsen op”, zegt de voorzitter van Open VLD Aalter, Vic De Jaegher.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio