Dreamland trekt weg uit stadscentrum

Dreamland trekt weg uit stadscentrum

Het Dreamland-pand moest sowieso wijken voor een woon- en winkelcomplex. Foto: mwm

Eeklo -

Winkelketen Dreamland verlaat eind dit jaar het centrum van Eeklo. “De winkel valt uit de toon als je hem vergelijkt met onze andere filialen”, klinkt het bij Colruyt Group, eigenaar van de keten. “We zijn op zoek naar een ruimer pand met meer parkeermogelijkheden.”

Een grote naam verlaat binnenkort de Eekloose handelskern: de bekende speel- en vrijetijdswinkel Dreamland sluit in het weekend van 23 december de deuren. Net na de drukke Sinterklaas- en kerstperiode dus.

“Onze winkel in Eeklo getuigt nog van een oud en kleiner winkelconcept”, klinkt het bij de marketing- en persdienst van eigenaar Colruyt Group. “Onze klanten willen vooral parkeerplaats voor de winkel omdat ze vaak grote artikelen aankopen. Dan is het praktischer om snel bij de auto te staan.”

Interessante regio

Of Dreamland Eeklo of de regio definitief verlaat, is nog niet duidelijk. “Eeklo en het Meetjesland blijven een interessante regio”, luidt het bij de warenhuisgroep. “Anders zijn de dichtstbijzijnde winkels al in Gent of Brugge. We bekijken al onze opties, maar er is nog niets concreet.”

Dreamland gaat al op zoek naar een nieuwe locatie, maar op termijn zou de winkel toch moeten wijken. Een ontwikkelaar plant namelijk een groot woon- en winkelcomplex met ondergrondse parking voor een driehonderdtal wagens op die plek. Daarvoor zouden verschillende panden rond de Paterskerk op termijn tegen de grond gaan, van onder meer van aan Dreamland tot en met de winkel van bakkerij Fanel.

Nieuw leven

“Daarvoor werd enkele maanden geleden al een vergunning verleend”, zegt schepen voor Ruimtelijke Ordening Bob D’Haeseleer (Groen). “De verhouding tussen winkels en woningen binnen dat nieuwe complex is nog niet exact bepaald, maar de kerk zou wel mooi vrij komen te staan. Er komt ook een doorsteek van de Markt tot het College Ten Doorn.” Een uitvoeringsdatum voor het project is er voorlopig nog niet.

Naast Dreamland verdwijnt ook kledingwinkel Takko Fashion uit het Eekloose straatbeeld. De uitbater houdt momenteel een grote uitverkoop en sluit de deuren op zaterdag 19 augustus.

Vlak naast de Dreamland-winkel komt echter ook nieuw commercieel leven: Fit, een winkel met sportartikelen, start er in september.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio