WielrennenEliteBinckBank Tour

Jasper De Buyst gelooft in de kansen van André Greipel

Jasper De Buyst gelooft in de kansen van André Greipel

Jasper De Buyst. Foto: MVH

Gent -

De BinckBank Tour heeft er een Nederlands tweeluik opzitten en zakt vandaag naar de Belgische kust af. Van Blankenberge gaat de rit naar Ardooie. De kans op een tweede massaspurt is reëel.

Na het wielerfestijn in Venray, wereldkampioen Peter Sagan stal er de show, streek het peloton gisteren in Voorburg neer voor een individuele tijdrit over 9 km in vaak apocalyptische omstandigheden. De Zwitser Stefan Kung trok aan het langste eind. De Oost-Vlaamse renners kwamen niet echt in het wedstrijdverhaal voor. Greg Van Avermaet beperkte de schade. Tiesj Benoot, laatste in de rituitslag, en Gijs Van Hoecke kwamen ten val, maar gelukkig blijft de schade beperkt tot wat schaafwonden.

Laurens De Vreese, tweede in het klassement na de eerste rit, moest met de 120ste plaats tevreden zijn. Jasper De Buyst nam geen enkel risico en eindigde 164ste op anderhalve minuut van Kung.

“Ook al liep het fout in de eerste massaspurt in Venray, wij blijven focussen op de perfecte lead-out voor André Greipel”, zegt de renner van Lotto-Soudal. “Na de laatste rotonde ritste onze trein met die van Sagan samen. Sagan liet na mij een gat vallen en zo klitte alles samen. Dat kan gebeuren. Hopelijk slagen we er in Ardooie wel in om de spurttrein op de rails te krijgen.”

De Buyst, die de Heistse Pijl won, cijfert zich zonder problemen weg voor de kopman. “Dit is het rendez-vous der spurters, een Tourspurt waard. In de vaak hectische slotkilometers gaat het er hard aan toe. Goed positioneren, is belangrijk en daar trek ik goed mijn streng in. In Venray raakte André mijn wiel kwijt en spurtte ik in niemandsland zelfs even voor de rest uit. Wil je kans op succes hebben, moet alles perfect in elkaar passen. We blijven geloven in André Greipel, die deze week de kansen zal grijpen die zich aandienen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio