KAA Gent: nog 2 vacatures invullen en het ‘voetbalploegske’ is een firma van 100 man

KAA Gent: nog 2 vacatures invullen en het ‘voetbalploegske’ is een firma van 100 man

Patrick Lips: “Onze groei laat het niet langer toe om plaatsen in te vullen met het bestaande personeel.” Foto: Photo News

Gent -

Als nog twee openstaande vacatures worden ingevuld, rondt KAA Gent de kaap van honderd personeelsleden. Sinds de verhuizing naar de Ghelamco Arena in 2013 heeft de club, stilaan een fors bedrijf, meer dan veertig mensen aangeworden.

Onlangs nog schreef De Gentenaar dat KAA Gent iemand zoekt om de samenwerking met KRC Gent te coördineren. Ondertussen staan alweer twee nieuwe vacatures op de website van de club: voor een leerkracht Frans/Engels en voor een logistiek ­coördinator Arena Events. Als twee van die drie plekken worden ingevuld, heeft KAA Gent precies honderd personeelsleden in dienst, inclusief de spelers.

Patrick Lips, communicatiedirecteur en een van de 98 huidige werknemers: “KAA Gent is al lang geen klein ploegkse meer. De aanwervingen passen in de verdere structurering van de club. In het Jules Ottenstadion deden we de boel draaien met een man of zestig. We trachtten altijd plaatsen in te vullen met het bestaande personeelsbestand, maar onze huidige groei laat dat niet altijd meer toe. Andere clubs investeren eerst in meer personeel en dan in spelers, maar zo werken wij niet.”

Taallessen

De taallessen werden tot nu toe gegeven door onder anderen Marc Van Lysebetten, de persverantwoordelijke voor het A-team. “Tientallen spelers nam hij onder zijn hoede, ook de Colombiaan Deiver Machado en de Japanner Kubo, die zich respectievelijk alleen in het Spaans en Duits verstaanbaar konden maken”, zegt Lips. “Dat is niet meer vol te houden. We willen structureler werken, zeker omdat de scouting bezorgd is.”

KAA Gent: nog 2 vacatures invullen en het ‘voetbalploegske’ is een firma van 100 man
De Ghelamco Arena is uitgegroeid tot een locatie waar per jaar, behalve voetbal, nog 300 andere evenementen plaatsvinden. Foto: BELGA

KAA Gent heeft onlangs de Fransen Damien Marcq en Dylan Bronn ingelijfd, maar ook bij de jeugd spelen veel Franstaligen. “Die zijn het Engels, de voertaal in de kleedkamer, niet allemaal even machtig. We willen hen alle mogelijkheden bieden om zich goed uit te drukken. Daar heeft zowel de speler als de club iets aan.”

300 evenementen per jaar

Ook de vacature voor logistiek coördinator Arena Events wijst op de groei die KAA Gent meemaakt. De Ghelamco Arena is uitgegroeid tot een locatie waar per jaar, behalve voetbal, nog 300 andere evenementen plaatsvinden. Arena Events, het team dat de uitbating van alle zalen in het stadion opvolgt, is op zoek naar iemand die al die evenementen logistiek ondersteunt.

INFO

Solliciteren kan via scouting@kaagent.be en info@arenaevents.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio