WIELERTRANSFERS. Tweede aanwinst voor Quick Step Floors, Tuft (40) doet er nog een jaar bij

Brussel -

Florian Sénéchal draagt in 2018 en 2019 het shirt van Quick-Step Floors. De Belgische WorldTourploeg maakte zijn komst woensdag bekend.

Sénéchal is een ex-winnaar van Parijs-Roubaix voor junioren. De Fransman won die koers in 2011, waarna hij een jaar later stagiair werd bij de ploeg van Patrick Lefevere. In 2013 maakte de Fransman deel uit van de jongerenploeg. Dit jaar is hij bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van Cofidis.

“Ik hou van de klassiekers en het is een droom ooit een van deze iconische races te winnen voor dit fantastisch team”, aldus de 24-jarige Sénéchal.

Hardrijder gaat nog een jaar door

Svein Tuft zal ook in 2018 het shirt van Orica-Scott dragen. De Canadees, 40 inmiddels, zette zijn handtekening onder een nieuw contract.

Tuft, tienvoudig nationaal kampioen tijdrijden, maakt sinds de oprichting van de Australische wielerformatie in 2012 deel uit van de WorldTourploeg. “Orica-Scott is al zes jaar mijn thuis”, legt hij woensdag uit op de ploegwebsite. “Ik kijk ernaar uit de jonge mannen bij te staan in de grote rondes en net zoals elk jaar gaan we proberen het WK ploegentijdrijden te winnen.”

In 2016 werd Tuft met Orica derde op het WK in Doha na Quick-Step (goud) en BMC (zilver). Het was zijn vijfde WK-medaille in het tijdrijden. In 2008 pakte hij in Varese individueel zilver na Bert Grabsch. Daarna volgden in het ploegentijdrijden nog brons in 2012 en zilver in 2013 en 2014.

Sloveen naar Bahrain Merida

De Sloveense wielrenner Kristijan Koren draagt volgend jaar het shirt van Bahrain Merida, zo maakte de ploeg woensdag bekend. Hij komt over van Cannondale-Drapac.

Koren (30) wordt door zijn nieuwe ploeg omschreven als een ‘allrounder’. “Hij is een harde werker die met zijn ervaring ons zal helpen in de Belgische klassiekers en vele andere races”, aldus teammanager Brent Copeland.

“Na acht jaar in dezelfde omgeving is het tijd voor iets nieuws”, zegt Koren, die al zeven keer de Tour reed en dit voorjaar debuteerde in de Giro. “Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging en ik ben ook blij terug aan de zijde van Vincenzo Nibali te rijden. Ik maakte deel uit van zijn ploeg (Liquigas) toen hij in 2012 derde werd in de Tour. Ik zal blij zijn als ik hem aan nieuwe podiumplaatsen kan helpen.”

Corrigeer