Ahold Delhaize boekt goeie resultaten, Belgische poot blijft zorgenkind

Ahold Delhaize boekt goeie resultaten, Belgische poot blijft zorgenkind

Foto: EPA

Brussel -

Ahold Delhaize, de supermarktreus die vorig jaar is ontstaan uit de fusie van het Nederlandse Ahold en het Belgische Delhaize, heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Dat blijkt uit de kwartaalresultaten. In België zijn er meer zorgen.

De omzet steeg naar ruim 16 miljard euro, conform de verwachtingen. Maar met een onderliggende operationele winst van 626 miljoen euro (+11,4 procent) klopt het fusiebedrijf de verwachtingen. Topman Dick Boer kondigde ook synergieën aan uit de fusie die voor liggen op de plannen.

Terwijl Ahold Delhaize het goed doet in de VS en Nederland, blijft de groep in België ter plaatse trappelen. De omzet bleef met een omzet van 1,258 miljard euro stabiel. De franchisewinkels blijven het goed doen, maar in de eigen winkels gaan klanten met minder boodschappen naar huis. De winstmarge daalde met 0,4 procentpunt naar 2,5 procent. België blijft het “zorgenkind” van de groep, aldus analisten van Morgan Stanley na publicatie van de kwartaalcijfers.

De focus in België ligt dan ook op het commerciële plan, aldus Ahold Delhaize, dat met meer promoties wil uitpakken. “Om de commerciële aanpak te ondersteunen, investeert Delhaize volop in winkels, logistiek en promoties”, aldus Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize België. Zo worden dit jaar twintig eigen winkels en honderd aangesloten winkels vernieuwd, wordt 143 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw en hypermodern distributiecentrum in Ninove en wordt sterk ingezet op promoties. Zo lanceerde Delhaize in de eerste week van juli zijn grootste promo-actie ooit.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees