Daniël Vandervaeren stelt kampeerwagenterrein open

Nieuw in het Hageland: Wakker worden in een wijngaard

© fg

U die dacht dat kamperen tussen de wijnranken, enkel voor het zuiden is, heeft het mis. In wijngaard Danouise in Houwaart kan je zeven dagen post vatten met je camper. De mensen die er verbleven geven allemaal een hoge score voor de rust en de stilte.

Fernand Goyens

“Wat is er zaliger dan 's morgens te ontwaken tussen de wijnranken. Het geeft een zalig gevoel, zeker als het mooi weer is”, wil Hans en Leen Lenie-Steeman graag kwijt terwijl ze zitten te genieten naast hun camper. Samen met een West-Vlaams koppel logeren ze in de wijngaard Danouise van Louis Vandervaeren langs de Haldertstraat in Houwaart. Het is de enige standplaats voor mobilhomes in het Hageland waar dit mogelijk is.

Idee van dochter

“De idee om een plaats voor kampeerwagens in te richten in het wijndorp kwam eigenlijk van onze dochter. Omdat er in de grote omgeving een gebrek is aan staanplaatsen meende ze dat er mogelijkheden waren bij ons. In Frankrijk zijn niet minder dan 1.800 boeren, waaronder heel wat wijnboeren, die een hoekje reserveren voor kampeerwagens. We maakten ons bekend via het Nederlandse NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) en vanaf toen krijgen we regelmatig aanvragen.”, aldus Daniël Vandervaeren.

Interesse Nederland

De interesse vanuit Nederland is groot maar dat neemt niet weg dat ook de Belgische kampeerwagenbezitter hier graag rondtoeren. Daniël maakte vier standplaatsen klaar omdat hij van de gemeente een vergunning voor vier ontving. “Op een zacht grasperk is er plaats voor twee campers met elektriciteitsvoorziening en twee zonder.

Zij aan zij

Momenteel verblijven er twee sportieve koppels. Hans en Leen komen uit Nijmegen (NL). Normaal doen ze grote reizen naar Portugal, Spanje of Italië met hun camper maar dit jaar kozen ze het Hageland omdat ze Leuven willen bezoeken en daarna naar hun zoon willen die momenteel bouwt in Sint-Pieters-Leeuw. “We fietsen allebei graag en ik loop grote afstanden. Het heuvelende parcours hier in het Hageland is prachtig en is een uitdaging per fiets een mogelijkheid. We blijven enkele dagen en hopen dat het weer goed blijft. Het is hier stil en het achterliggende bos van de Houwaartse Berg is uniek”, aldus Hans en Leen.

Fietsers

Hun buren voor een paar dagen zijn Patrick De Puydt en Ingrid Moulin uit Heule. Patrick is de neef van ex-wielrenner Eric Leeman. Fietsen zit blijkbaar in de familie. “Sportief fietsen in het Hageland is uniek. We zijn al de vierde week onderweg en via een ommetje langs Nederland zijn we hier terechtgekomen. Dat is nu eens echt genieten, zeker als het weer wat meezit. Wakker worden tussen de wijnranken is zalig genieten en de stilte is uniek”, aldus Patrick en Ingrid;

INFO

0495-18.77.37 of www.danoise.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus