Op 28 augustus is ‘De Buurtpolitie’ terug, maar wel met enkele veranderingen

Op 28 augustus is ‘De Buurtpolitie’ terug, maar wel met enkele veranderingen

Foto: VTM

Onder het motto ‘Politiewerk stopt nooit!’ heeft VTM woensdag het achtste seizoen van ‘De Buurtpolitie’ aangekondigd. De reeks is populairder dan ooit: zo was het zevende seizoen goed voor gemiddeld meer dan een half miljoen kijkers per dag. Om de lancering van reeks acht kracht bij te zetten, ging de hele ploeg op de foto in ware CSI-stijl. Wat meteen opvalt: er zitten heel wat nieuwe gezichten in het korps.

Het korps van Commissaris Roger is in seizoen acht, dat op maandag 28 augustus van start gaat, in volle beweging. De commissaris kondigt hervormingen aan, tot grote verbazing van sommige leden van het team. Zo komt er een stageplaats voor de meest verrassende stagiair in de geschiedenis van het korps. Daarnaast worden er nieuwe teams samengesteld en doet een nieuwe inspecteur zijn intrede. Ook wordt de ploeg versterkt met een gloednieuw Speciaal Interventieteam, wat voor extra spanning zorgt.

Op 28 augustus is ‘De Buurtpolitie’ terug, maar wel met enkele veranderingen
Het nieuwe ‘Speciale Interventieteam’: Robin (Henny Seroeyen) en Tom (Tim Ost) Foto: Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Dat Speciale Interventieteam bestaat uit Inspecteur Robin (Henny Seroeyen) en een nieuw gezicht: Inspecteur Tom (gespeeld door Tim Ost, die de voorbije seizoenen achter de schermen als stuntman voor De Buurtpolitie werkte). Robin heeft de voorbije maanden zijn opleiding voor het Speciaal Interventieteam afgerond, Tom heeft in Brussel al ervaring opgedaan. Samen moeten ze alle interventies die te gevaarlijk zijn voor de andere ploegen overnemen: een spannende achtervolging, klimmen naar een balkon, rapellen van een dak … Robin en Tom nemen vanaf nu de avontuurlijke tussenkomsten voor hun rekening.

Nieuwe teams

De ploeg verwelkomt trouwens nog een nieuw teamlid. Een oude bekende komt namelijk het korps versterken. Aziz (Souliman De Croock) kwam al meermaals onzacht met de leden van het korps in aanraking, maar heeft besloten zijn leven te beteren. Nadat hij als documentairemaker met ‘De Buurtpolitie’ op pad ging, is hij gebeten door de politiemicrobe. Hij heeft ondertussen een opleiding tot politie-inspecteur gevolgd en loopt tijdens het achtste seizoen stage bij Inspecteur Obi (Johan Kalifa Bals).

Op 28 augustus is ‘De Buurtpolitie’ terug, maar wel met enkele veranderingen
Aziz (Souliman De Croock) Foto: Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Volgens Commissaris Roger is Inspecteur Aziz een versterking voor zijn ploeg: “Vroeger moesten we regelmatig uitrukken omdat hij iets had uitgespookt. Hij weet hoe criminelen denken en dat is een meerwaarde voor ons team”. Deze aanpassingen hebben natuurlijk gevolgen voor de rest van het korps. Inspecteurs Floor en Femke (Ianthe Tavernier en Dorien Reynaert) zijn hun partners kwijt en vormen vanaf nu een vrouwelijk duo met veel pit.

Rechercheurs Brigitte en Erik (Ilse La Monaca en Manoe Frateur), Hoofdinspecteur Tineke (Nicoline Hummel), Inspecteur Koen (Andy Peelman), politiehond Barry, Commissaris Roger (Willy Herremans) en Wijkinspecteur Patrick (Eric Peeters) maken het team compleet.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees