WielrennenEliteBinckBank Tour

Sander Cordeel streelt de pedalen

Sander Cordeel streelt de pedalen

Frederik Backaert en Sander Cordeel zaten gisteren in de vlucht van de dag. Foto: Photo News

Gent -

Tiesj Benoot en Gijs Van Hoecke likten in Blankenberge hun wonden na de uitschuiver van een dag eerder in Voorburg.

De rit tussen Blankenberge en Ardooie werd geanimeerd door een vijftal met aan boord de Oost-Vlamingen Frederik Backaert en Sander Cordeel. Laatstgenoemde, een pion uit de ploeg van Wout Van Aert, kreeg in de tweede rit in lijn een vrijgeleide. “Tussen Breda en Venray moest ik me vooral om Wout bekommeren”, zegt de renner van Veranda's Willems-Crelan. “Naar Ardooie mocht ik mijn gang gaan. De eerste poging om weg te rijden, was meteen goed voor de beslissende vlucht. Zo een lange vlucht is mijn ding. Dat doe ik graag. Een geruststellende voorsprong hadden we nooit, maar toch blijf je hopen op een goede afloop. Door de wind werd het nerveus in het peloton en smolt de voorsprong als sneeuw voor de zon. In de finale spartelden Reinders en ik nog even tegen, maar een massaspurt was niet te vermijden.”

Hoogtestage in Livigno

Voor Cordeel en zijn ploegmaats van Veranda's Willems-Crelan was dit een moeilijk seizoen. “Bewust, en met een uitdrukkelijke vraag naar de ploegleiding, reed ik na het BK in Antwerpen geen enkele koers meer. Op hoogtestage in Livigno, de place to be voor veel renners, legde ik de basis voor een sterk najaar. In deze periode ben ik traditioneel op mijn best”, klinkt Sander hoopvol voor de toekomst.

Wat die toekomst brengt, is nog onduidelijk. “Een gesprek met de ploegleiding volgt, maar ik maak me niet echt zorgen. Inmiddels weet men wel wat men aan mij heeft. Buiten deze ploeg heb ik geen andere opties en dat hoeft ook niet.”

“In het najaar wil ik mijn profwaardigheid (Sander reed eerder voor Lotto-Soudal, fdg) bestendigen. Tussen Blankenberge en Ardooide heb ik in een rit van een World Tour-koers bewezen dan ik er bij hoor.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio