VOETBAL2DE AMATEURKLASSE - Fusieclub Mandel United werkt hard aan topproject

Profvoetbal is het ambitieuze doel

Profvoetbal is het ambitieuze doel

Foto: eric vanthournout

Izegem / Ingelmunster -

Mandel United, het huwelijk tussen KFC Izegem en OMS Ingelmunster, moet een topproject worden dat kan en moet eindigen in het profvoetbal. Ondanks de kleine kinderziektes.

In januari kwamen de partijen voor het eerst samen en in februari stelden ze het mooie en ambitieuze project voor in het bierkasteel in Izegem. Zoals Xavier Van Honsebrouck het graag doet en ziet. Professioneel met een hapje en een stevige Filou. Van Honsebrouck mag als het brein achter de fusie beschouwd worden. Een paar keer haalde hij bakzeil, maar dit keer gingen Paul Seynaeve en zijn bestuur overstag. Ze vonden mekaar snel. Van Honsebrouck was zelfs bereid om in de aanloopperiode een stapje opzij te zetten. Dit seizoen is Seynaeve nog voorzitter, maar dan neemt Van Honsebrouck over.

Mandel United moet tegen dan in het nieuwe stadion in Izegem spelen. Straks kunnen ze er al trainen op het kunstgrasveld. Pas in het voorjaar van 2018 kan de hele accommodatie gebruikt worden. In afwachting kan Mandel terecht in het gezellige stadionnetje van Ingelmunster waar het moet proberen om voor de tweede keer op rij kampioen te worden.

Het mag allemaal best wat kosten, want het project sloeg in. Dat kwam meteen tot uiting op de sponsoravond in april. Sportief legde men vlug de nodige accenten. Er werd gekozen voor Lieven Gevaert als trainer, aangevuld met de Izegemse hulptrainers Berton en Vandoorne. Ook de twee sportief managers Patrick Rotsaert en Beni Vervaecke konden blijven.

Knokke achterna

“In het begin moesten we mekaar wat zoeken en was iedereen onwennig”, geeft Mario David toe. “Maar sneller dan verwacht zat iedereen op dezelfde golflengte. Het ligt al een paar maanden achter ons dat we over wij en zij praatten. De eerste match begin juli tegen KV Oostende was een testcase en bevestiging van ons groot potentieel.”

Mario David, de gewezen doelman en trainer én sportief manager van Deinze, is net als Van Honsebrouck hyperambitieus. Hij walste de concurrentie plat als zakenman en wil dat ook in het voetbal zo doen. The sky is the limit zou een mooie slogan zijn voor FC Mandel United Izegem Ingelmunster.

“Ik hoor en lees dat de andere clubs ons graag als grote favoriet naar voor schuiven. Allicht om de druk bij ons te leggen, maar Winkel of Petegem zijn misschien nog meer favoriet. We brachten vorig seizoen met Knokke het betere voetbal in de reeks en willen ze graag achterna. Daar staat echter geen termijn op. Moeten is dwang, anders is afgang”, lacht de bestuurder.

De uitschakeling in de beker was een eerste grote teleurstelling voor de fusieclub. “We waren er nog niet klaar voor. We begonnen pas op 22 juli met de training en organiseerden nog een weekend in Oostende. We begonnen wellicht wat te laat, maar we zullen de vrije zondagen opvangen met oefenmatchen. "

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio