Wat betekent de eiercrisis als je een omelettenrestaurant hebt? ”Ik merk er niks van”

Wat betekent de eiercrisis als je een omelettenrestaurant hebt? ”Ik merk er niks van”

Jimmy Van De Putte heeft nog geen omelet minder verkocht in zijn ‘3 Monkeys’. Foto: fvv

Gent -

Te hoge fipronilwaarden, onbetrouwbare tests en slechte communicatie. De eiercrisis creëert chaos alom. Maar wat doen deze turbulente tijden met een omelettenrestaurant als 3 Monkeys? Zaakvoerder Jimmy Van De Putte blijft rustig: “De hele situatie is sterk opgeklopt. Mensen liggen er echt niet wakker van.”

Vijftig soorten omeletten staan op de kaart bij het restaurant 3 Monkeys op de Hooiaard. Dezer dagen lijkt dat op een slecht bedrijfs­model, maar zaakvoerder Jimmy Van De Putte ziet er niet onmiddellijk graten in.

“Ik vertrouw erop dat bij echt gevaar aan de alarmbel zou worden getrokken”, zegt hij. “Dan zou in heel Europa geen ei meer te koop zijn.”

Over zijn eieren maakt Van De Putte zich dus geen zorgen, maar probleemloos vindt hij de situatie niet. “Het is eigenlijk een Europees probleem. Er is zo veel verwarring over welke fipronilwaarden aanvaardbaar zijn. Zelfs toxicologen zijn het niet met elkaar eens.”

Politiek steekspel

“Daarnaast wordt een politiek steekspel gespeeld. De partijen schuiven steeds de zwartepiet door, maar daar heeft de burger geen behoefte aan. Die wil gewoon weten of het oké is om een omelet te eten.”

Wat betekent de eiercrisis als je een omelettenrestaurant hebt? ”Ik merk er niks van”
“Zo erg zal het wel niet zijn, zeker?”, zeggen ook deze klanten van ‘3 Monkeys’. Foto: fvv

Toch merkt Van De Putte weinig van die frustratie. “Voor 3 Monkeys heeft de eiercrisis geen gevolgen gehad. Ik heb evenveel klanten als voorheen en verkoop evenveel eieren. Er wordt zelfs helemaal niet over gesproken. Mensen liggen er echt niet wakker van.”

Enkele toeristen die een omelet als lunch bestelden, beamen dat. “Ja, we weten dat er een crisis is,” zegt Matteo Magnani, “maar we hoorden dat de eieren hier lekker zijn en zo erg zal het wel niet zijn, zeker?”

INFO

www.three-monkeys-ghent.com

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio