Marc Hoflack overleden

Marc Hoflack overleden

Foto: Dominique Dierick

Gent - Marc Hoflack, medeoprichter van Bij’ De Vieze Gasten, is op 57-jarige leeftijd onverwacht overleden. De kunstenaar en fotograaf maakte in de omgeving van Barcelona (Spanje) een retraitekamp mee.

Marc Hoflack was vooral in de Brugse Poort een bekende figuur. Van Bij’ De Vieze Gasten was hij niet alleen een medeoprichter maar ook een bezielende kracht. Bij zowat elk concert dat er plaatsvond, was hij aanwezig en regelde hij het licht of het geluid. 
Hoflack was betrokken bij nogal wat initiatieven op de Brugse Poort, zoals een dadaïstisch portret waarop tal van Gentse kunstenaars poseerden. 
Naakt voor Jan Hoet 
Hij was geliefd bij de muzikanten die Bij’ De Vieze Gasten optraden. Dat blijkt uit de getuigenissen op zijn Facebookpagina van onder anderen Derek en Kathleen Vandenhoudt, die hem omschrijft als “een prachtige krijger van het hart”. 
Ook muzikante Pascale Michiels, actrice Pascale Platel, Godfried-Willem Raes en vele anderen lieten gisteren blijken van medeleven achter.
In 2013 kwam Hoflack in de belangstelling toen hij Jan Hoet voor zijn 77ste verjaardag liet poseren met 21 naakte dames op het podium van Bij’ De Vieze Gasten. Daarover kan u hier meer lezen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio