Stadsboomgaard is terug in centrum-Gent, met appels

Gent - De stadsboomgaard die dit voorjaar op het Maaseikplein in Gent is geïnstalleerd, is terug. Het plein was jarenlang een parking, maar werd omgevormd tot een ontmoetingsplek.

Arbeiders hebben donderdag met een vrachtwagen 39 appelbomen afgezet op het Maaseikplein, net naast de Sint-Baafskathedraal in het centrum van Gent. Het plein functioneerde jarenlang als een parking, maar werd na de invoering van het circulatieplan op 3 april omgevormd tot voetgangersgebied.

Om de kale vlakte aantrekkelijker te maken zette de Stad Gent veertig appelbomen in grote kisten neer op het pleintje. Enkele zitbanken en speeltuigen moeten er een nieuwe ontmoetingsplek van maken. Tijdens de lentemaanden werd het Maaseikplein meteen een vaak gebruikte zit- en hangzone.

Omdat het Maaseikplein tijdens de Gentse Feesten al jaren gebruikt wordt voor een ambachtsmarkt, moesten de bomen begin juli echter weer weggehaald worden. Donderdag zijn ze terug geplaatst. De Stad had aangekondigd dat ze na de Feesten zou evalueren of de stadsboomgaard goed ingericht was. Indien wel, dan konden de bomen terugkeren, klonk het. 

De boomgaard is sowieso tijdelijk. Nadat de werken aan het aanpalende Bisdomplein en de Reep zijn afgerond is het plan om het Maaseikplein grondig ter heraanleggen en de bestaande groenzone aan het plein uit te breiden.

Via Google Maps is te zien hoe het Maaseikplein er voor 3 april 2017 uitzag:

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio