Ben Hermans onderhandelt met Israëlische wielerploeg

Ben Hermans onderhandelt met Israëlische wielerploeg

Foto: AFP

Rijdt Ben Hermans volgend seizoen in Israëlische loondienst? Het zou best kunnen, want de 31-jarige wielrenner onderhandelt met de Israel Cycling Academy. Dat heeft Hermans bevestigd aan Sporza.

Ben Hermans heeft er een sterk jaar opzitten. Na een tweede plaats in de eindstand van de Ronde van Valencia, won hij de Ronde van Oman. Ook in de Giro en de Dauphiné liet hij mooie dingen zien. Maar telkens in dienst van een andere kopman (Tejay Van Garderen of Richie Porte). Als Hermans zelf eens kopman wil zijn in een grote wielerronde, moet hij naar een andere ploeg. En die kans zou hij krijgen bij de Israel Cycling Academy. Dat is een procontinentale wielerploeg met een Israëlische licentie die is opgericht in 2015. Onder meer de Nederlander Dennis Van Winden en de Namibiër Dan Craven rijden er in dienst. “Het klopt dat we onderhandelen. Maar voorlopig is er nog niets getekend. Later deze week hoop ik op meer nieuws”, vertelde Hermans aan Sporza.

De ploeg is in handen van Ron Baron, een Amerikaanse joodse miljardair. Die wil het team de komende jaren verder uitbouwen. Met als grote droom een deelname aan de Tour de France van 2019. Nu de Giro in 2018 meer dan waarschijnlijk in Israël plaats zal vinden, is de kans groot dat de Israel Cycling Academy een wildcard zal krijgen. En dus heeft de ploeg dringend versterking nodig. Ben Hermans zou alvast veruit de grootste naam op de loonlijst kunnen worden. Hermans rijdt al sinds 2014 voor BMC. Momenteel ligt hij in de lappenmand na een zware val in de Ronde van Polen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.