Zestien arrestaties na grote drugsvangst

Zestien arrestaties na grote drugsvangst

Foto: rr

Mechelen / Sint-Katelijne-Waver -

Er zijn zestien mensen opgepakt in een grootschalig drugsonderzoek. Bij huiszoekingen in onder meer Mechelen en Sint-Katelijne-Waver zijn onder meer twee kilogram speed, duizend XTC-pillen en een partij cannabis aangetroffen.

Het onderzoek was al een tijdje aan de gang maar rechercheurs vielen deze week op verschillende plaatsen binnen voor huiszoekingen. Onder meer in Mechelen maar ook in Sint-Katelijne-Waver.

Het onderzoek zou daar gestart zijn toen de spilfiguur van de drugsbende, een 43-jarige man, in het vizier van de politie kwam.

Veel details wil het gerecht voorlopig niet kwijt op de hele zaak. Wel werd bevestigd dat er zowel dinsdag als donderdag huiszoekingen werden uitgevoerd en dat in totaal zestien mensen werden opgepakt. Het ging om veertien Belgen en twee Nederlanders. De speurders hopen dat de Nederlanders snel aan ons land zullen worden uitgeleverd. Van de veertien Belgen zijn er acht aangehouden. De anderen zijn vrijgelaten onder voorwaarden.

Wellicht gingen de Belgische betrokkenen zich bevoorraden bij de Nederlanders. Of de opgepakte mensen de drugs zelf dealden aan gebruikers of dat ze lokale drugsbendes van verdovende middelen voorzagen, wordt nog volop uitgezocht.

Het parket bevestigde wel dat er aanzienlijke hoeveelheden drugs in beslag zijn genomen. Er is sprake van meer dan twee kilogram speed, duizend XTC-tabletten en cannabis.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees