Einde van een tijdperk: Gentse "bibliotheek" is niet meer

Foto: Frederiek Vande Velde

Gent - De stadsbibliotheek is al een tijdje verhuisd naar de nieuwbouw aan De Krook, maar deze week is ook het herkenbare uitzicht van de oude stadsbibliotheek van Gent definitief verdwenen.

Het gebouw van de voormalige hoofdbibliotheek van Gent is al enkele maanden in handen NEST, een coöperatieve die een hele reeks organisaties, ondernemers en initiatieven bundelt. Ze kregen het gebouw van de Stad in handen tot het einde van dit jaar. In ruil voor ene huurprijs kunnen ze er allerlei activiteiten opzetten: een restaurant, een bar, een atelier, stilteruimtes, concertjes...

Maar het leek lang dat er nog steeds een bibliotheek in het gebouw was gevestigd, door het woord 'bibliotheek' dat in grote letters op het dak boven de ingang stond. Tot deze week de letters werden verwijderd en plat op het dak gelegd. Ze zijn niet meer zichtbaar van op het Woodrow Wilsonplein. Het definitieve einde van het vorige bibliotheekgebouw, zou men kunnen stellen. Alleszins het einde van een bekend Gents stadsgezicht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees