Prestigieuze nieuwbouwflats bekronen facelift Markt

De Markt krijgt er een groot gebouw in witte hardsteen bij. Foto: if

Deinze -

Op het einde van de Markt van Deinze, aan het Kongoplein, start vastgoedkantoor Landbergh uit Gentbrugge binnenkort met de voorbereidingen voor de bouw van een prestigieus appartementsgebouw. Dat zal 27 flats bevatten, instapklaar in 2019.

De herenwoning waarin het notariaat van Marc Van Cauwenberghe was gehuisvest, wordt gesloopt. Het nieuwbouwproject krijgt de naam Villa Neerleie. “Tegen 2020 zal het einde van de Markt, aan het Schipdonkanaal, een totale facelift hebben gekregen”, zegt vastgoedmakelaar Jef Van Cauwenberghe.

Dat is best mogelijk, want vastgoedkantoor Martens is al gestart met de bouw van 48 appartementen aan de andere kant van de rotonde. Daarvan is al meer dan de helft verkocht.

“Voor Villa Neerleie heeft het architectenbureau Abscis uit Sint-Denijs-Westrem de plannen opgemaakt”, vervolgt Jef Van Cauwenberghe.

Nog niet direct

“De bouwwerken starten nog niet direct. Eerst wordt een archeologisch onderzoek uitgevoerd. Het huidige gebouw zal worden ter beschikking gesteld aan een kunstenaar op het gelijkvloers, het verkoopskantoor van Landbergh komt erboven. In het nieuwe gebouw komen twee kantoorruimtes. In één ervan komt een kantoor van Landbergh en in het andere mikken we op een vrij beroeper zoals een huisarts." In het voorjaar van 2018 zouden de bouwwerken dan starten. De gevel wordt bekleed met een bleke natuursteen en zal vijf bouwlagen tellen.

“Het nieuwbouwcomplex krijgt ondergronds een kelder voor 29 auto’s”, klinkt het nog. “Voor elke flat, waarvan het merendeel tussen de 110 en de 120 vierkante meter groot is, komt er een aparte berging, annex fietsparkeerplaatsen. De flats tellen één, twee of drie slaapkamers.”

Binnentuin

“We creëren ook een binnentuin. Alle appartementen hebben veel lichtinval en ruime zonneterrassen met gunstige oriëntatie. Fotovoltaïsche panelen op het dak en de recuperatie van regenwater voor de toiletten dragen bij tot de duurzaamheid.”

“We lanceren het project dit najaar en houden op zondag 20 augustus een eerste infodag. Die vindt tussen 13 en 16 uur plaats op de eerste verdieping van het voormalige notariaat Van Cauwenberghe.”

INFO

www.villaneerleie.be of www.landbergh.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio