VOETBAL2DE AMATEURKLASSE - T1 Pascal Devreese kreeg van bestuur carte blanche voor samenstelling van spelerskern

“Gullegem zal niet tegenvallen”

Foto: BART VANDENBROUCKE

Gullegem / Wevelgem -

Na zes seizoenen en twee titels met Dirk Azou is het nu aan Pascal De Vreese om de scepter te zwaaien. De vroegere sluipschutter van Moeskroen, Gent, Waregem en Bergen heeft er zin in, wil het maximum halen uit zijn ploeg en trainerskwaliteiten.

Pascal De Vreese straalt. Na zijn trainersdebuut bij de tweedeprovincialers Otegem en Avelgem, vorig seizoen beloftentrainer bij Deinze, heeft hij met FC Gullegem een ploeg gevonden om nationaal door te breken.

“Ik had de keuze tussen drie ploegen”, vertelt de 45-jarige De Vreese. “Wie de andere twee waren? Dat hou ik liever voor mezelf. Het zijn reeksgenoten en de clubs zullen het wel weten over wie ik het heb. Met Gullegem zat ik snel op dezelfde golflengte. Het siert het bestuur dat het mij meteen carte blanche gaf voor het samenstellen van mijn kern. Uiteraard rekening houdend met het Gullegemse budget. Moest het dan toch tegenvallen, iets wat ik niet geloof, mogen ze het mij aanwrijven.”

Guillaume Rubulotta

Pascal De Vreese hoopt nog altijd dat Guillaume Rubulotta aangeworven wordt. Deze 27-jarige Fransman, die ooit bij Westhoek en Wielsbeke actief was, speelde reeds meerdere oefenwedstrijden, maakte in de oefenwedstrijden een stevige indruk.

“Nu Aron Defevere voor zes maanden out is, zou de komst van Rubulotta geen overbodige luxe zijn”, beweert de Gullegemse trainer. “Financiële ruimte is er echter niet meer. Dus zijn we aan het zoeken hoe we alsnog aan de nodige centen kunnen geraken.”

FC Gullegem is aan een goede oefencampagne bezig, won van Heestert, Winkel, Doornik en vorige zondag voor de beker van het Waalse Wellin.

“Goed voor het moreel en het vertrouwen”, weet Pascal De Vreese. “Maar ook niet meer dan dat. De resultaten in de voorbereiding mag je niet overschatten. Pas in het eerste weekend van september moet je top zijn. Het is wel positief dat we goed voetbal brengen. Ondanks de vele nieuwelingen hebben de jongens elkaar snel gevonden.”

Pascal De Vreese staat voor totaalvoetbal. En dat vergt een goede fysieke conditie.

“Voetbal is nu eenmaal een loopsport”, reageert De Vreese die in zijn actieve loopbaan goed was voor 213 doelpunten.

“Wie fysiek niet in orde is, valt op zondag door de mand. Tijdens de week leg ik er de pees op. Drie keer per week anderhalf tot twee uur afzien moet kunnen. Niet door in het bos te gaan lopen, maar telkens met een bal. Dat maakt de inspanningen zoveel lichter.”

“Als speler ben ik begonnen in tweede provinciale bij Gavere. Toen ik naar Moeskroen trok, destijds in tweede klasse, verklaarde men mij gek. Toch heb ik gedurende vijftien jaar op het hoogste vlak geacteerd. Als trainer wil ik eveneens het maximum uit mijn kwaliteiten halen”, besluit Pascal Devreese.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio