Alexander Dean bedreigde ook jongeman die ex-vriendin Mailys onderdak gaf

Bodybuilder had bijna vijfde slachtoffer gemaakt: “Hij zwaaide richting mijn hoofd en stak de dolk in mijn matras”

Bodybuilder had bijna vijfde slachtoffer gemaakt: “Hij zwaaide richting mijn hoofd en stak de dolk in mijn matras”

De achttienjarige Mailys werd vermoord door haar ex-vriend Alexander Dean. De bodybuilder bracht ook haar grootouders en een bevriende fotograaf om het leven. Foto: *

Gistel / Brugge -

“Ik werd wakker met een mes op mijn keel. Daarna zwaaide hij richting mijn hoofd en stak hij de dolk in mijn matras.” Dat zegt de 24-jarige Thomas V., die in april ook bedreigd werd door viervoudig moordenaar Alexander Dean, in Het Laatste Nieuws.

De 24-jarige bodybuilder Alexander Dean trok dinsdagavond 25 juli naar de woning van zijn achttienjarige ex-vriendin Mailys in Moere. Hij bracht het meisje en haar grootouders met meerdere messteken om het leven. Dean vluchtte na de feiten, maar werd een dag later gevat in een warenhuis in Oostende. Enkele dagen later raakte bekend dat hij ook verantwoordelijk was voor de moord op een 39-jarige fotograaf in Sint-Amandsberg.

LEES OOK. “Met dit verdriet kan je niet omgaan. Je kan het niet plaatsen, hoe je ook probeert”

Enkele maanden eerder had de bodybuilder ook al een kennis van Mailys bedreigd. Eind april ging hij naar het huis van de 24-jarige Thomas V. uit Brugge. Die had Mailys leren kennen na haar breuk met Dean. Een collega van V. die wist dat hij een huisgenoot zocht en Mailys een onderkomen, bracht de twee samen. “We konden goed met elkaar opschieten en er begon zelfs iets te bloeien tussen ons”, aldus V. in Het Laatste Nieuws. “We hadden gekust. Ik wist dat ze uit een relatie kwam en dat er problemen waren geweest, maar verder was ik niet op de hoogte.”

De twee zouden uiteindelijk maar drie weken samenwonen. “Op een avond kwam ze niet naar huis”, zegt de Bruggeling. “Ik stuurde een berichtje omdat ik ongerust was, maar ze antwoordde dat alles in orde was en dat ik me geen zorgen moest maken. Ik ging slapen. Maar even later werd ik plots wakker met een mes op mijn keel. Het was Dean. Hij zwaaide met een dolk richting mijn hoofd en stak vervolgens in mijn matras.”

LEES OOK. Bodybuilder Alexander spreekt voor het eerst na reeks moorden

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees