Tim Dierickx maakt indrukwekkende timelapse video van San Francisco

Lochristi - Lochristinaar Tim Dierickx, een gepassioneerd videograaf en oud-student Grafische-en Digitale Media, heeft een nogal indrukwekkende timelapse gemaakt over San Francisco. Dierickx, die beroepshalve general manager is bij het Gentse bedrijf Ghently, (vooral gespecialiseerd in het maken van bedrijfsvideo's) vertrok op 1 maart 2017 voor 3 maanden met zijn vriendin Liselotte Schamp naar San Francisco, Californië in de Verenigde Staten.

"Geen idee hoeveel kilometers ik gestapt heb in San Francisco maar het was het waard. Ik heb een vrij drukke periode achter de rug maar ik ben wel opgelucht om deze film dan toch te kunnen publiceren. Dit kan ik schrappen op mijn bucketlist" aldus Lochristinaar Tim Dierickx.

San Francisco en vooral de Bay area staan zoveel verder op vlak van technologie. Als 26-jarige leek het hem de ultieme uitdaging om een timelapse van San Francisco te maken. Ondertussen had hij ook de kans om nieuwe mensen in het start up milieu in de VS te leren kennen.

De timelapse van San Francisco bevat maar liefst 15 000 foto's. Een timelapse is niet hetzelfde als een gewone video omdat er allerlei foto's achter elkaar geplaatst worden. Na 3 maanden filmen en een maand monteren, mag het resultaat er zijn. Time-lapsefotografie is een filmtechniek waarbij er minder beelden per tijdseenheid opgenomen worden dan de framerate bij het afspelen. Dit levert een versnelde film op, waardoor effecten zichtbaar gemaakt.

Twee jaar geleden maakte Tim Dierickx, al een timelapse video van de stad Gent. Deze is hier te bekijken

Tim hoopt in de toekomst nog timelapse video's te maken van zowel binnenlandse als buitenlandse steden. Een timelapse video heeft net dat tikkeltje meer dan een gewone, traditionele video. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio