Lesbisch koppel met kinderwens gaat op zoek naar zaaddonor via YouTube

Het Nederlandse koppel Joyce Everink (34) en Scarlet Hemkes (35) koestert een grote kinderwens en hoopt via videoplatfom YouTube een zaaddonor te vinden die goed bij hen past. De twee, die erg openhartig zijn in hun ludieke filmpje, zijn al even op zoek naar een donor maar in het verleden kregen ze vooral veel vreemde reacties. Dat zeggen de twee in een interview met het Algemeen Dagblad.

vwh

De Utrechtse Scarlet en Joyce zijn de dames achter het populaire kanaal ‘Ik Vrouw van Jou’. Met 41.000 fans hebben de twee een enorme aanhang, maar dus ook een enorm bereik. “We hopen echt dat we hiermee een leuke vent kunnen bereiken”, zeggen ze.

De dames denken al ruim vier jaar aan gezinsuitbreiding en hebben al stappen in die richting ondernomen, alleen vonden ze geen man die hen geschikt leek. Het koppel overwoog eerder om voor een Deense zaaddonor te gaan. Zo ver kwam het uiteindelijk niet omdat ze niet willen dat hun kindje hun papa niet zal begrijpen. Of erger: de man maar één keer zullen zien. Ook een oproep op internet was geen succes en leidde vooral tot vage mails aan hun adres.

Dankzij de nieuwe zoekactie hebben Joyce en Scarlet al interessante kandidaturen binnengekregen. Als de juiste donor er tussen zit, kan hun droom eindelijk werkelijkheid worden. De dames weten echter nog niet wie van hen dan effectief zwanger zal worden. “We vinden het allebei mooi en bijzonder, er is tussen ons geen concurrentiestrijd”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Meer lifestyle

Meer over Ouderschap

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie