Brussels stadhuis in de bloemetjes gezet

Els en haar zesjarige dochter Noor uit Mechelen kwamen een handje toesteken. Foto: rdb

Brussel -

Het stadhuis is opnieuw omgetoverd tot een prachtig stukje paradijs. Voor de derde keer vindt daar Flowertime plaats. De zalen en gangen werden uitgedost door negentien bloemenkunstenaars. En ook op de Grote Markt werd kleine bloementapijtjes aangelegd.

In afwezigheid van het tweejaarlijkse Bloementapijt op de Grote Markt, is het dit jaar opnieuw de beurt aan Flowertime om het stadhuis van Brussel in de bloemetjes te zetten. En dat mag vooral zeer letterlijk genomen worden. Met meer dan 100.000 bloemen zijn de historische zalen en gangen van het stadhuis nog tot en met dinsdag de place to be voor bloemenliefhebbers. Ook op de Grote Markt werden drie bloemen- en groententapijtjes aangelegd. Want het thema van dit jaar is bloemen en vruchten.

De tapijtjes buiten werden gisteren aangelegd door een zestigtal kinderen. Onder hen ook Noor Beckwée (6) uit Mechelen die onder het goedkeurende oog van mama Els haar ‘bloemetje’ bijdroeg aan het tapijt. “Het is eens een andere bezigheid tijdens de vakantie dan naar de speeltuin gaan. Het is ook een goede manier om te leren samenwerken met andere kinderen die ze helemaal niet kent”, zegt de mama van Noor. “We kregen bij aanvang zelfs een ontbijt aangeboden op het stadhuis en mogen nadien in primeur van op het balkon naar de creatie kijken en binnen Flowertime voor het eerst bezichtigen. En het is bovendien een leuke kennismaking met de stad Brussel voor Noor. Ze was alvast laaiend enthousiast.”

Bloemenkunstenaars

De binnenkant van het stadhuis werd dan weer aangepakt door negentien bloemenkunstenaars, waaronder heel wat jong aanstormend Belgisch talent, maar ook enkele vaste waarden. Zo mocht de Leuvenaar Tom Nackaerts zich voor de derde keer uitleven in één van de zalen. “Dit jaar mag ik de grote gotische zaal doen. Dat is zeker geen gemakkelijke opdracht. Het is de grootste uitdaging van de drie edities. Met het thema van vruchten en fruit wilde ik bovendien niet vervallen in werkjes met appelen en peren. Daarom koos ik voor meterslange tomatenstronken om een hoge toren te maken. De opbouw gebeurde met dertien mensen en duurde twee dagen. Maar ik ben zeer tevreden over het resultaat.”

Nieuw dit jaar zijn ook de Flowernights met verschillende concertjes en een degustatiemenu.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio