Verhuist populair festival door discussie met gemeentebestuur?

Verhuist populair festival door discussie met gemeentebestuur?

Dance D-Vision is zeer succesvol in Zottegem. Of de editie in 2018 daar ook nog plaatsvindt, is nog niet helemaal zeker. Foto: Philippe Velghe

Wetteren / Zottegem -

Het gerucht circuleerde al enkele dagen op de sociale media waar een mogelijke verhuizing van het populaire festival Dance D-Vision betreurd werd door vele festivalgangers. Organisator Koen Van der Heyden hulde zich in stilzwijgen, maar wil nu toch enige toelichting geven. Dat het verbod op sterke dranken pas enkele weken voor aanvang van het festival werd gecommuniceerd, zit hem hoog.

“Elk jaar doe ik in oktober mijn aanvraag, maar het verbod werd pas eind juni goedgekeurd tijdens de laatste gemeenteraad voor Dance-D-Vision. Hiermee werd ik met mijn rug tegen de muur geplaatst want de dranken waren besteld en we hadden al verschillende sponsordeals getekend. Zelfs de polsbandjes voor minderjarigen waren gedrukt.”

Dance-D-Vision bestaat al enkele jaren in Zottegem en is voor velen een vaste afspraak op de festivalagenda. Dit jaar kende het festival een recordeditie met 25.000 bezoekers op twee dagen.

“We investeren al jaren in nieuwe podia, randanimatie en uiteraard ook de programmatie van de top uit de wereld van de dancemuziek”, verklaart Koen het succes. “De meeste bezoekers zijn verspreid van over heel Vlaanderen, maar dit jaar waren er iets meer uit Wallonië en uit de buurlanden. Hiermee wil ik benadrukken dat Dance D-Vision een zeer positieve impact heeft op de bekendheid van de stad Zottegem en de plaatselijke economie.”

Om het verbod op sterke dranken te verrechtvaardigen, verwees het stadsbestuur naar incidenten uit 2015 toen er heel wat jongeren met een alcoholintoxicatie naar de spoed afgevoerd werden. Volgens de organisator zijn die redenen achterhaald.

“In 2016 kregen we wel een vergunning om sterke drank onder de 22 graden te verkopen en dankzij onze inspanningen om alles in goede banen te leiden, kregen we toen een uiterst positieve evaluatie van de veiligheidsdiensten. Er was in andere woorden dus geen actuele reden voor het verbod. Terwijl dat dit voor bezoekers, vips en vooral de organisatie grote nadelige gevolgen heeft. Ook dit jaar waren er trouwens nagenoeg geen incidenten.”

Beslissen in september

“Ik ga deze week nog mijn aanvraag indienen bij stad Zottegem voor Dance D-Vision 2018 met de vraag om op de eerste gemeenteraad in september al dan niet een vergunning toe te kennen voor verkoop van sterke dranken”, besluit Koen. “Dat zal beslissend zijn of Dance D-Vision in Zottegem blijft of niet.”

Er zijn geruchten Dance-D-Vision naar Geraardsbergen zou verhuizen, omdat de organisator daar voor het eerst het festival GaverRock organiseert, maar dat noemt hij voorbarig. “Ik zou het liefst in Zottegem blijven, maar op dit moment kan ik dat nog niet garanderen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees