Restaurant Biezemhof blaast 45 kaarsjes uit

Restaurant Biezemhof blaast 45 kaarsjes uit

Cyriel Smessaert samen met zijn vrouw Nadine en dochter Nathalie. In 1972 kocht hij een bouwvallig boerderijtje om er 't Biezemhof van te maken. Foto: mye

Aalter -

Met een feestje viert Cyriel Smessaert (68) vanavond het 45-jarig bestaan van zijn tot ver buiten de Aalterse grenzen bekende restaurant 't Biezemhof.

In 1972 kocht Cyriel Smessaert op 23-jarige leeftijd een bouwvallig boerderijtje voor 351.000 Belgische frank aan de Kattewegel in Aalter. Hij had namelijk plannen om er na verbouwingen met een restaurant te beginnen onder de naam 't Biezemhof.

“In die tijd was dat een grote gok”, vertelt Cyriel. “Mensen gingen toen nog niet op restaurant zoals nu. In Aalter had je toen bijvoorbeeld enkel de Memling en Greenpark.” De gok van Cyriel was een goede, want door de jaren heen is 't Biezemhof een begrip geworden tot ver buiten de Aalterse gemeentegrenzen. Het is zoeken in de streek naar wie er nog nooit een trouw- of communiefeest heeft bijgewoond.

Geen zotte prijzen

“We hebben eens zitten rekenen, en we kwamen aan zo'n 5.000 trouwfeesten op die 45 jaar. Sommige koppels hebben hier zelfs ondertussen al hun 25ste of 30ste huwelijksjubileum gevierd. D'r is in Aalter geen enkel restaurant dat zo lang bestaat. Om het zo lang vol te houden moet je er voor geboren zijn. Je moet de mensen graag zien en uw klanten appreciëren. We hebben ook nooit zotte prijzen gehanteerd en wie hier tafelt, komt nooit met honger naar buiten”, zegt Cyriel nog.

Vanavond wordt alvast gefeest in 't Biezemhof om het 45-jarig bestaan te vieren. Oudgedienden Geert Van Wyckland en Jo Van Langeveld komen plaatjes draaien en voor 85 euro kunt u aanschuiven aan het feestdiner, de dranken zijn tot 5 uur 's ochtends inbegrepen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio