WielrennenBeloftenBK in Stabroek

Jules Hesters zet een stap in het onbekende

Jules Hesters zet een stap in het onbekende

Jules Hesters. Foto: MVH

Gent -

Neobelofte Jules Hesters snijdt zondag het BK aan met meer vragen dan antwoorden.

“Of ik met enige ambitie aan de start sta? Moeilijke vraag. Het is een raar parcours, kasseien en open vlakten waar de wind vrij spel heeft, en dus zijn er heel veel scenario's mogelijk”, zegt de olijke Gentenaar van het VDM-Trawobo Cycling Team.

“Ik heb de Ronde van Ierland in de benen en hoef de kilometers dus niet te vrezen. Mijn conditie is goed, maar of dit volstaat tegen de veel rijpere beloften weet ik niet. Ik denk dat vooral de stroken na de passages over de kasseien belangrijk zullen zijn. Als de topteams de kaarten schudden, moeten we attent zijn.”

“Lotto-Soudal U23 zal de koers moeten dragen. Ze zijn met veel en hebben met Robbe Ghys en Senne Leysen favorieten in hun rangen. Draait het op een spurt uit, dan hebben ze ook nog Gerben Thijssen en Alfdan De Decker achter de hand. Meeschuiven in een vroege vlucht behoort tot de mogelijkheden, maar het kan ook dat ik op mijn spurt reken. Na een lastige koers is dat al een troef gebleken.”

“Het kan enige verbazing wekken als ik zeg dat ik meer met de Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften bezig ben, dan met het BK. Vooraf teken ik voor een stek bij de eerste vijfentwintig. Verschrikkelijk ambitieus is dat niet, maar men weet nooit”, speelt Jules wat verstoppertje.

Hesters combineert piste en weg en wil dat ook volgend seizoen zo houden. “Waar mijn toekomst ligt, is nog niet duidelijk. Daar ben ik op dit ogenblik nog niet mee bezig.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio