VOETBALBEKER VAN BELGIËDessel Sport - KRC Gent - Jordy Maes droomt van een stunt

“We hebben niets te verliezen”

“We hebben niets te verliezen”

Jordy Maes: “Ik voel me hier enorm gewaardeerd en zowel de clubmensen als de fans steunen me enorm.” Foto: Nic Declercq

Gent -

Hij geldt als één van de sterkhouders bij RC Gent is dan ook ontzettend populair bij de achterban. Ook dit seizoen rekent coach Van Opstaele op doelman Jordy Maes die zich heel goed in zijn vel voelt bij de Ratjes.

“Er is hier veel veranderd”, beaamt Jordy Maes de metamorfose die RC Gent in het tussenseizoen lijkt te hebben doorgemaakt. “De structuur is enorm verbeterd en de club is zonder meer ambitieuzer geworden. Logisch ook, dat kan toch niet anders bij een club zoals RC Gent? Dat wil je eigenlijk ook horen als voetballer, die extra uitdaging geeft me ook een fijn gevoel. Het is nu aan ons om die ambities om te zetten in resultaten.”

Tweede amateurklasse wordt dit seizoen meer dan ooit boeiend en ook RC Gent wil maar wat graag een woordje meespreken in het titeldebat, al blijft Jordy Maes voorlopig eerder voorzichtig in het uitspreken van ambities: “Het is op dit moment toch moeilijk om de sterkte van de verschillende teams in te schatten. Laat het ons toch maar match per match bekijken, maar het is duidelijk dat we toch zeker de eindronde willen halen.”

In het bekertoernooi krijgt RC Gent vanavond de kans om zich te meten met Dessel Sport dat uitkomt in de eerste amateurklasse. “Dankzij onze kwalificatie voor deze ronde hebben we eigenlijk al grotendeels ons doel behaald maar we mogen het nu niet laten schieten. Waarom zouden we niet kunnen stunten en doorstoten naar de volgende ronde waar ons misschien wel een duel wacht met een team uit 1B? We hebben in elk geval niks te verliezen en zullen zo ver mogelijk proberen te raken in het bekertoernooi.”

Ongeacht het resultaat van dit weekend, de populariteit van Maes in Oostakker en omstreken blijft onveranderd heel groot: “Ik voel me hier enorm gewaardeerd en zowel de clubmensen als de fans steunen me enorm. Maar ik heb vooral veel te danken aan Pascal Martens, onze keeperstrainer. Dankzij hem kon ik me echt ontwikkelen als doelman”, vertelt het voormalige jeugdproduct van Club Brugge.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio