VoetbalBeker van België - Wim Van AckerSparta Petegem

“Tegenstander van ons niveau”

Deinze / Gent -

Sparta Petegem trekt zondag in de derde ronde van de Croky Cup naar Sprimont Comblain dat vorig seizoen uit de eerste amateurklasse degradeerde. Bij winst volgt er voor de Spartanen een nieuwe uitwedstrijd.

“Sprimont Comblain is een ploeg van ons niveau waardoor dit een serieuze test wordt”, aldus coach Wim Van Acker. “De Luikse ploeg behield slechts een viertal spelers van vorig seizoen en vulde die aan met liefst zestien nieuwkomers. Dit is een boeiender loting dan afgelopen zondag toen we naar RSC Nassogne (tweede provinciale) trokken. Het zou voor veel partijen interessanter en goedkoper zijn om in de eerste twee rondes meer regionale wedstrijden af te werken. Het is ook jammer dat wij in het beste geval pas in de vijfde ronde van de Croky Cup voor het eerst op eigen veld zouden mogen aantreden.”

“We kunnen nog geen beroep doen Wesley Basyn (dijblessure) en Benjamin Storm (clusterhoofdpijn). Matthias Vercauteren speelde woensdag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen KVE Drongen een halfuur mee. Hij keert stilaan terug na een lange blessure maar het bekerduel met Sprimont Comblain komt voor hem nog te vroeg. Alle andere kernspelers zijn inzetbaar maar we zullen met niemand een risico nemen. We zijn nog in volle opbouw naar de competitie toe die absolute voorrang geniet. We zullen er alles aan doen om nog minstens één ronde verder te bekeren maar hoeden ons voor blessures. Ik wil vooral goed voetbal zien en de wetenschap dat we in deze voorbereiding vooruitgang blijven maken.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio