VoetbalBeker van BelgiëFC TILLEUR - SK DEINZE - Tom Vandenberghe waarschuwt voor de eerste wedstrijd met inzet

“Zeer moeilijke opdracht”

“Zeer moeilijke opdracht”

Tom Vandenberghe: “We hebben tijd nodig om naar ons beste niveau te groeien.” Foto: Marc Van Hecke

Deinze / Gent -

SK Deinze trekt vanmiddag in de derde ronde van de Croky Cup naar FC Tilleur dat in de derde amateurklasse uitkomt. Aftrap in Luik om 15 uur. Een op papier haalbare opdracht voor de ploeg uit de eerste amateurklasse maar Tom Vandenberghe weet beter.

“We staan voor een zeer moeilijke opgave”, weet de doelman van SK Deinze.

“FC Tilleur trok de betere spelers aan van Sprimont Comblain waartegen wij het vorig seizoen heel moeilijk hadden. Het is een fysiek stevige ploeg die gesteund wordt door een traditioneel fanatiek Waals publiek. FC Tilleur is één van de uitgesproken titelkandidaten in haar reeks en zal haar vel duur verkopen. Dit mag echter geen excuus zijn voor een slappe prestatie. Dit is ons eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen met inzet. Iedereen moet op scherp staan. We spelen twee reeksen hoger en komen als favoriet aan de aftrap. We zullen wel een zeer goed niveau moeten halen om een ronde verder te bekeren.”

Hoe kijk je op de voorbereiding terug?

“Het niveau van de trainingen ligt nog hoger dan vorig seizoen. We hebben in de voorbije weken al hard gewerkt maar voorlopig kwam dit in de vriendschappelijke wedstrijden te weinig tot uiting. We hebben tijd nodig om naar ons beste niveau te groeien. Dit was vorig seizoen niet anders. Een goede voorbereiding is geen garantie op een succesvolle competitiestart en omgekeerd. Dit was ook in de Jupiler Pro League voor enkele ploegen het geval.”

SK Deinze heeft meer scorend vermogen maar dit kwam er nog niet uit.

“We haalden onder meer met Olivier Romero Gomez en Youssef Challouck twee offensieve jongens binnen die een neus voor doelpunten hebben. Laatstgenoemde was vorig seizoen bij SK Heist goed voor liefst 17 competitiedoelpunten. Het is een kwestie van tijd opdat iedereen op elkaar raakt ingespeeld. We hebben een team dat moet meestrijden voor een plaats in de top vier van de rangschikking en deelname aan de play-offs. Het bestuur heeft voldoende inspanningen gedaan om de groep te versterken. Het is nu aan ons om dit vertrouwen niet te beschamen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio