VOETBALBeker van BelgiëKRC HARELBEKE - Charles Noppe moet door blessure noodgedwongen toekijken

“We moeten tegen Olympic onze kansen verzilveren”

“We moeten tegen Olympic onze kansen verzilveren”

Charles Noppe liet zich in de voorbereiding al opmerken met twee doelpunten. Foto: BART VANDENBROUCKE

Harelbeke -

In de derde ronde van de Beker van België staat KRC Harelbeke voor een veel moeilijker opdracht dan vorige week, toen het tweede provincialer ASE de Chastre weinig kans op succes gaf. Tegenstander van zondag is Olympic Charleroi.

Olympic Charleroi eindigde vorig seizoen in de tweede amateurklasse C op een voortreffelijke derde plaats eindigde en schakelde vorige week Malmundaria met droge 0-3-cijfers uit. Harelbeke zal daarom voldoende alert moeten zijn, wil het de derde ronde overleven.

Charles Noppe (18) moet omwille van een lichte blessure aan de hamstrings zondag noodgedwongen langs de kant blijven. De jonge Harelbeekse aanvaller liet zich nochtans in de oefenwedstrijden al opmerken met twee doelpunten. Helaas mist hij zijn tweede bekerwedstrijd, want ook vorige week was hij afwezig.

“Jammer natuurlijk dat ik die wedstrijden mis, maar volgende week kan en zal ik weer voluit meetrainen”, reageert Charles Noppe. “Zondag wordt het duel met Charleroi een eerste zware test na drie oefenwedstrijden. Een heuse waardemeter. Vorige week hadden we met 1-6 of zelfs meer kunnen winnen. Charleroi speelt echter even hoog als ons in de tweede amateurklasse en we zullen moeten scherp staan om deze ploeg te kloppen. Dat betekent dat we best onze kansen verzilveren.”

“Na enkele stevige trainingsweken staan we op fysiek vlak zeker paraat. Spelen we zoals vorige week, dan komen er ongetwijfeld voldoende kansen. Staat onze afwerking op punt, dan ziet het er niet bepaald slecht uit,” aldus de jonge Noppe, voor wie het nakende seizoen dat van de doorbraak moet zijn.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio