Opnieuw ligt bouwproject stil: plannen woonwijk jaar uitgesteld

De gevel van de voormalige fabriek Van Maele zal zeker nog een jaar te bewonderen zijn. Foto: slr

Tielt -

Vastgoedontwikkelaar Dumobil stelt de bouw van de nieuwe woonwijk op de huidige site Van Maele een jaar uit. Het textielbedrijf dat er nu gevestigd is, wil nog een jaar verder doen. Ook de vergunningsaanvraag voor het bufferbekken is nog niet af.

Het zit de grote bouwprojecten in Tielt niet mee de jongste tijd. Nadat de bouwvergunning van het project Lakenhof in de Bruggestraat al geweigerd werd, zal ook de bouw van een nieuwe woonwijk op de huidige site Van Maele nog niet voor meteen zijn. Vastgoedontwikkelaar Dumobil diende al een vergunningsaanvraag in, maar trekt die nu in.

“Aquafin en Riopact waren nog niet klaar met hun vergunningsaanvraag voor het bufferbekken op achtergelegen gronden”, zegt zaakvoerder Philippe Dubaere. “Dat bufferbekken is een cruciaal onderdeel van onze plannen en dat hebben we ook beloofd aan alle buurtbewoners.”

Vier rijwoningen

Op de site Van Maele, waar nu nog altijd een textielbedrijf actief is, zijn er plannen om een nieuwe woonwijk aan te leggen met 47 woongelegenheden. Waar nu de gevel van de voormalige textielfabriek Van Maele het uitzicht van de Bedevaartstraat bepaalt, komen vier rijwoningen. In de plannen is ook een nieuwe weg opgenomen die de verkaveling verbindt met de Bedevaartstraat.”

Het textielbedrijf dat nog steeds actief is op de site, is momenteel in Amerikaanse handen. “Daar zijn nu nog een tiental werknemers aan de slag”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Simon Bekaert (SP.A). “De eigenaars hebben gevraagd om daar nog een jaar extra te mogen werken.” De bouw van de nieuwe verkaveling zal dus nog niet voor de eerste maanden zijn.

Vier verdiepingen

Het is in Tielt al het tweede grootschalige project in één jaar tijd dat vertraging oploopt. Het project Lakenhof, dat op de voormalige Tiltex-site in de Bruggestraat zou komen, kreeg geen bouwvergunning van de provincie en moet een nieuw dossier indienen. “Het struikelblok voor de provincie was dat er een gebouw zou komen met vier verdiepingen”, zegt schepen Bekaert. “Dat is te hoog. Voorlopig hebben we bij het stadsbestuur nog geen nieuwe aanvraag binnen gekregen.” Op de Tiltex-site zouden meer dan 90 serviceflats komen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio