Miss België gaat naar Cambodja, maar het wordt geen plezierreisje

Miss België gaat naar Cambodja, maar het wordt geen plezierreisje

Foto: BELGA

Miss België Romanie Schotte (foto) vertrekt aanstaande woensdag naar Cambodja. Niet voor een plezierreisje, ze gaat er in Rong Vean de lagere school bezoeken die Noémie Happart in 2013 opende en die volledig gefinancierd werd door het Comité Miss België. In Phnom Srok, een dorp verderop, wordt op dit moment een tweede school gebouwd, voor secundair onderwijs. “Misschien mag ik zelf ook nog een paar bakstenen leggen, al zal ik dat voor de rest maar aan de vakmensen overlaten”, aldus Schotte. Ze kijkt heel erg uit naar haar Cambodja-trip, zegt ze. “Het is de eerste keer dat ik zo ver op reis ga, dus ik vind het wel spannend. Ik heb ook allerlei inentingen moeten laten zetten, onder andere tegen hepatitis A en hondsdolheid. Ik ben heel erg benieuwd naar de manier van leven daar. Die mensen hebben het niet breed, en onderwijs is er niet vanzelfsprekend. Die tweede school zal dus heel erg welkom zijn. Ik ga in een klas een spreekbeurt geven over het ­gebit, want mondhygiëne is heel belangrijk en de kinderen zijn daar niet altijd mee bezig. Maar het moet niet allemaal zo serieus zijn, dus ik ga de leerlingen ook de Kabouterdans aanleren. Ik moet de tekst nog naar het ­Engels vertalen. We gaan ook Plopmutsjes ­uitdelen, dat ­zullen de kinderen wel leuk vinden.”

Miss België gaat naar Cambodja, maar het wordt geen plezierreisje
Noémie Happart opende een school in Cambodja in 2013. Foto: credit

Op het programma staat ook een dagtrip naar het tempelcomplex Angkor Wat, samen met een groep kinderen die voor het eerst op reis kunnen gaan, dankzij geld dat de kan­didaten van Miss België ingezameld hebben. Op 22 augustus vliegt Schotte dan terug naar België via Bangkok.

Daarna op cruise

Niet dat ze daarna veel zal thuiszitten. Van 31 augustus tot 4 september vaart Miss België mee op The Ark, een ‘Tomorrowland op zee’-cruise die Barcelona, Marseille en Ibiza aandoet. Op 15 oktober gaat het dan richting China waar Miss World plaatsvindt op 18 november. “Ik weet nu al dat ik heimwee ga hebben”, zegt Schotte. “Maar ik wil er het beste van maken, want dit ga ik maar één keer in mijn leven meemaken. Ik zal daar ook wel vriendinnen maken bij de andere kandidates, dus die maand zal voorbijvliegen.”

Miss België gaat naar Cambodja, maar het wordt geen plezierreisje
Foto: rr
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees