Opnames van 'Thuis' in het grootste geheim

Foto: Kristof Van Rompaey

Heist-op-den-Berg - Aan en in de oude dekenij in Heist-op-den-Berg werden deze week volop opnames gemaakt voor de Vlaamse televisiesoap 'Thuis'.Wat er zich precies op de Heistse berg afspeelt, blijft een raadsel tot in het najaar, wanneer de aflevering op tv komt.

De opnames verliepen donderdag in het grootste geheim. 's Ochtends werden op het Kerkplein herashekken met daartegen zwarte doeken geplaatst om kijklustige fans op een afstand te houden. Ook aan de voet van de berg, ter hoogte van café 't Hoekske, werd de doorgang naar het gemeentehuis afgesloten. "We trachten onze intrede altijd zo geruisloos mogelijk te maken", vertelt producer Hans Roggen van Thuis. "In de voormiddag daagden er nog niet veel kijklustigen op. Mogelijk zit het wat miezerige weer daar voor iets tussen, maar voor onze opnames vormt dat geen probleem."

Over de inhoud van de in Heist gefilmde scènes kan Roggen nog niets kwijt. Enkele fans die toch opdaagden, hebben zo hun eigen theorieën. "Volgens ons gaan Judith en Tom trouwen, ofwel Nancy en Dieter", denken broer en zus Nette (15) en Dauwe (12) Nijs. Allebei zijn ze grote fans en hadden ze gehoopt een glimp op te vangen van de acteurs. Of ze trots zijn dat de opnames nu in hun thuisgemeente gebeuren? "Toch wel een beetje", lacht Nette. "We hebben Familie hier al op bezoek gehad, dus Thuis mocht zeker niet achterblijven."

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees