Te snel gereden? Dan krijgt u de tekening van een kind in de bus

Te snel gereden? Dan krijgt u de tekening van een kind in de bus

Foto: politie

Zaventem -

De lokale politie van Zaventem heeft een opmerkelijke oproep op haar website gelanceerd. Daarin wordt aan kinderen gevraagd om tekeningen te maken die volwassenen met een zware voet aanzetten tot trager rijden. De tekeningen worden dan vanaf midden oktober met elke snelheidsboete meegestuurd.

“Wil je graag iets betekenen voor de gemeenschap en ben je creatief? Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken!”, zo staat te lezen op de website van de politie van Zaventem. “We zijn immers op zoek naar jongeren van 0 tot en met 17 jaar die door middel van een tekening volwassenen hun jeugdig enthousiasme op de baan willen afremmen. Het is de bedoeling dat de tekeningen met elke snelheidsboete worden meegestuurd, zodat bestuurders erop attent worden gemaakt dat het in het verkeer niet om snelheid draait.”

“Op die manier willen we hardrijders laten stilstaan bij de gevaren van te snel rijden”, aldus Inge Hendrix van de lokale politie in Het Laatste Nieuws. “De bedoeling is de kinderen - maar vooral snelheidsduivels - bewust te maken van verkeersveiligheid. De tekening moet de hardrijder er even aan herinneren dat ook kinderen gebruikmaken van ons wegennet. Zij zijn de meest kwetsbare groep en daarom betrekken we hen bij dit project in de hoop dat we de hardrijders hun jeugdig enthousiasme op de baan kunnen doen afremmen.”

Enkele praktische tips voor wie wil deelnemen: de tekening moet gemaakt zijn op een A4-blad, mag zowel horizontaal als verticaal georiënteerd zijn en mag tekst bevatten. Op de achterzijde moet je je volledige naam, je leeftijd, je adres en je telefoonnummer of e-mailadres vermelden. De tekeningen moeten worden verstuurd voor 10 september naar Lokale Politie Zaventem - Hoogstraat 20 - 1930 Zaventem. De beste drie tekeningen zullen worden bijgevoegd aan de snelheidsboetes.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees