Wandelaar Dodentocht gereanimeerd door alerte deelneemster

Wandelaar Dodentocht gereanimeerd door alerte deelneemster

Foto: doto

Bornem -

Een van de deelnemers aan de Dodentocht is zaterdagvoormiddag in elkaar gezakt in de Benedenstraat in Branst. De 56-jarige man dankt zijn leven wellicht aan het ingrijpen van een wandelaarster die in zijn buurt liep. Zij startte meteen de reanimatie.

De man zeeg neer in de Benedenstraat in Branst. Een van de wandelaars in de buurt had meteen door dat er iets mis was met hem en startte de reanimatie. Dat de vrouw, die jaren bij de spoeddiensten werkte, zo snel startte met de reanimatie, heeft wellicht het leven van de man gered.

“De wandelaar is na de reanimatie met een ziekenwagen weggebracht. Wij hebben net vernomen dat zijn toestand intussen stabiel is. Het slachtoffer is bij bewustzijn en opnieuw aanspreekbaar, maar moet nog in het ziekenhuis blijven voor bijkomend onderzoek”, zegt Thomas D’Hondt van de organisatie

Zoals elk jaar werden in de loop van de nacht en de voormiddag ook enkele wandelaars naar het ziekenhuis gevoerd met minder ernstige problemen zoals bloeddrukschommelingen.

Nooit zoveel blaren

Zaterdagochtend bereikten de eerste deelnemers de aankomst al. Een 28-tal lopers finishte al om 7 uur. Rond 10 uur hadden zowat 1.440 deelnemers opgegeven. “Een redelijk normaal cijfer. Een flinke bui in de vroege ochtend was denk ik de boosdoener, want die veroorzaakte veel natte voeten en blaren”, zegt D’Hondt.

Voor deze 48ste editie van de Dodentocht hebben 13.952 wandelaars en lopers zich ingeschreven. Of zij ook allemaal aan de start zijn verschenen, is nog altijd niet duidelijk. “De deelnemers zijn met zovelen. Soms werkt de scan ook niet, omdat ze de badge onder hun kleren dragen. Of worden ze bij de start niet ingescand, maar onderweg wel. Het is dus moeilijk om te zeggen hoeveel mensen er exact gestart zijn. Maar er waren niet veel badges meer over. Wij blijven dus vasthouden aan de 13.952 inschrijvingen”, zegt Thomas D’Hondt.

Deelnemers hebben nog tot 21 uur zaterdagavond om de eindmeet te halen. Op www.dodentocht.be kan je live volgen bij welke controlepost elke wandelaar het laatst gesignaleerd is.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees