Camera in bril helpt bij het zoeken van man die agent beschoot

Agent Smith had opgemerkt dat een voorbijganger zich verdacht gedroeg. Hij besloot de man te controleren, maar dat liep op zijn zachtst gezegd niet van een leien dakje. De man loste een paar schoten en Smith geraakte gewond. Gelukkig werd alles opgenomen door een bril die een camera bevat. Op die manier konden ze de dader niet veel later vatten.

Het was in de Amerikaanse staat South Carolina dat agent Quincy Smith besloot om een man te controleren die zich vreemd gedroeg. Hij meldde aan zijn collega’s dat hij op pad ging en zette zijn bril op. Hij had het ding eerder die dag gekocht voor zo’n € 30 en het zou meteen zijn nut bewijzen. In de bril zit namelijk een camera die alles opneemt.

Terwijl agent Smith de man probeerde te doen stoppen en meermaals vroeg zijn handen uit zijn zakken te halen, vuurde de verdachte zo’n acht kogels af. Smith werd geraakt in zijn nek, armen en bovenlijf. “Ik dacht dat ik zou sterven in mijn auto en vertelde aan de dispatch dat ze mijn familie moesten vertellen dat ik hen graag zag”, zei de agent achteraf.

Uiteindelijk kon de verdachte, genaamd Malcolm Orr (35), gevat worden door onder andere de camerabeelden van agent Smith. Malcolm werd veroordeeld voor een celstraf van 35 jaar.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees