Wellens: “Apprecieer de hulp van Tom enorm”

Wellens: “Apprecieer de hulp van Tom enorm”

Foto: BELGA

Tijdens de zesde etappe van de BinckBank Tour werd het klassement grondig door elkaar geschud. Tim Wellens en Tom Dumoulin verdeelden de prijzen: Wellens pakte de ritwinst en wordt tweede in het klassement, dat nu wordt aangevoerd door Dumoulin. Wellens was alvast erg tevreden met zijn zege. “Na mijn opgave in de Tour de France zei ik tegen de teamgenoten: jullie zien me terug in de BinckBank Tour.”

Wellens: “Zonder Tom was het niet gelukt”

Tim Wellens was na de aankomst vol lof over Girowinnaar Tom Dumoulin. “Als ploeg hebben we vanaf het begin gecontroleerd, en daarna heeft Tiesj (Benoot, nvdr.) goed tempo gemaakt. Sagan en ik waren eerst samen weg, maar toen viel hij weg door die lekke band en kwam Tom (Dumoulin, nvdr.) aansluiten. Het is mooi dat Tom en ik samen konden rijden. Ik hoopte dat hij zou blijven meewerken, anders zouden we teruggepakt worden. Dat hij dan meereed, dat apprecieer ik enorm. Alleen vooruit blijven was niet gelukt. Of ik op het einde nog vier seconden kon pakken? We zijn goed blijven samenwerken, ik heb er niet aan gedacht om die op het nog te proberen nemen. De rest van het jaar is Tom meestal sterker dan ik, dus we zullen zien wat er morgen gebeurt.”

“Na mijn opgave in de Tour zei ik tegen mijn teammaats ‘tot ziens ,ik zie jullie in de BinckBank Tour’. Ik ben daarna goed blijven trainen en daar pluk ik nu de vruchten van. Ik had natuurlijk liever aan de leiding gestaan na deze rit, maar toen ik in 2014 voor het eerst won had ik een grotere achterstand bij het ingaan van de slotrit. Het kan dus!”

Wellens: “Apprecieer de hulp van Tom enorm”
Foto: Photo News

Dumoulin: “Tim zal ons het vuur aan de schenen leggen”

Tom Dumoulin stond na de rit te blinken in de groene leiderstrui, maar voor de Girowinnaar liep de etappe helemaal niet van een leien dakje. “Op een paar kilometer van de finish was het echt over. Ik had een keuze: niet meer meerijden en teruggepakt worden, of toch meegaan met Tim en hopen dat hij me niet eraf reed. Ik wist dat ik na de Gouden Kilometer een paar seconden over had, daarna heb ik geprobeerd om met Tim mee te gaan. Winnen zat er niet in, want hij was gewoon te sterk. En nu moeten we die voorsprong tegen hem verdedigen! We hebben een goede ploeg hier, dat hebben we de laatste twee dagen al getoond. Nu moeten we het tactisch goed spelen. Vier seconden is niet veel, en Tim zal ons zeker het vuur aan de schenen leggen. We zullen zien of het genoeg is. Sagan? Hij was één van de sterkste renners in koers, samen met Tim. Dat hij wegvalt door een lekke band is natuurlijk erg zuur voor hem, maar ook dat hoort bij koers.”

Corrigeer