Geniez pakt ritzege in Ronde van de Ain, eindwinst voor Pinot

Geniez pakt ritzege in Ronde van de Ain, eindwinst voor Pinot

Alexandre Geniez (AG2R) heeft zaterdag de slotrit in de Ronde van de Ain (Fra/2.1) gewonnen. De Fransman was na 111,2 km van Lélex naar Culoz de snelste in een sprint met drie koplopers. Hij haalde het voor Thibaut Pinot (FDJ) en de Italiaan Mattia Cattaneo. Thomas Degand eindigde op vier tellen op de tiende plek. De eindwinst gaat naar Pinot.

Een groep van vijf tekende voor de vroege vlucht van de dag: Julien Bérard, Anthony Turgis, Roland Thalmann, Frédéric Brun en onze landgenoot Emiel Vermeulen. Al snel sprokkelden ze 2:30 voorsprong, maar op de eerste hindernis van de dag: de Côte de Champfromier, werd een tegenaanval opgezet met zes: Pierre-Luc Périchon, Hubert Dupont, Jérémy Cornu, Fabien Doubey, Johannes Schinnagel en Thibault Ferasse.

Vermeulen zou vooraan als eerste moeten passen, de groep van vier zou uiteindelijk uitgroeien tot een groep van tien. Op de Grand Colombier versnelde Dupont en liet hij zijn metgezellen achter die één voor één werden opgeraapt door het peloton met favorieten, waar Pinot en Cattaneo zich de sterksten toonden. Zelfs Kruijswijk kon het tempo van het Franse duo op het eind niet meer volgen. Finaal zou ook Cattaneo net voor de top moeten lossen, waarna Pinot alleen aan de afdaling begon.

Hij nam geen risico’s onderweg en zag Cattaneo, Gaudu en Geniez terugkomen. In het slot werd er gesprint om de zege en trok Geniez aan het langste eind, goed voor een tweede zege van het seizoen na ritwinst in de Ronde van de Provence (2.1).

De eindzege gaat naar Pinot, die 14 seconden overhoudt op ploegmaat David Gaudu en 52 tellen op Alexandre Geniez.

Corrigeer